achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Een Kijkje in de Poppenkast

Een activiteit van het Poppenspe(e)lmuseum voor visueel beperkten – jong en oud –en hun ziende begeleiders.

Een activiteit van het Poppenspe(e)lmuseum voor visueel beperkten – jong en oud –en hun ziende begeleiders. Het project omvat een mini pop-up-expositie met objecten en poppen, reliëftekeningen, tweetalige documentatie in braille, zwartschrift, combischrift (combinatie van synchroonlopend braille en grootletter), gesproken tekst, film- en geluids-fragmenten en een Nederlands- en Engelstalige websitepagina.

Zelf eens proberen?

Door middel van een ludieke uitleg, een poppentheater-speel-kijk-voel-ruik-lees-en-luisterboek en een dertigtal historische en hedendaagse artefacten wordt al verhalend getoond hoe de objecten en poppen worden gebruikt en in welke context. Extra aandacht wordt besteed aan het gekozen materiaal, de vorm, de structuur, de ‘kleur’, de herkomst,de techniek, de stijl, details enz. Zoveel als mogelijk is nodigen wij uit tot de activiteit.

Openingsdagen en -tijden

Het Poppenspe(e)lmuseum is geopend op wo., za. en zo. van 12.00 tot 17.00 uur. Reserveren is aanbevolen! Voor groepsbezoek kan van de openingsdagen en -tijden worden afgeweken.

Informatie

Poppenspe(e)lmuseum. Otto van der Mieden. Kerkweg 38, 8193 KL  Vorchten.

Tel: 0578-560239. E-mail: info@poppenspelmuseum.nl. www.poppenspelmuseum.nl

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.