achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Hoogwater IJssel trekt veel bekijks

De hoge waterstanden van de IJssel trekken veel bekijks. "Af en toe is het gewoon file rijden in Veessen", lacht Esther Montfrooij van Koek en Ei.

Hoogwater IJssel trekt veel bekijks

En geen wonder. Nu is met name bij Veessen goed te zien dat het landschap ingrijpend is veranderd door de aanleg van de hoogwatergeul, Waar tot voor kort nog koeien graasden, is er voor de Tolbrug sprake van een ware binnenzee waar zelfs kitesurfers goed uit de voeten kunnen. Bij de restaurants IJsselzicht en IJsselhoeve in  Veessen is het uitzicht over de wassende rivier geweldig. En de molle van Bats ziet het water naderen.

Kozak te paard

In de haven van Veessen is maandag het beeld van de Kozak te paard geplaatst. Het leverde door het hoge water wat extra problemen op. Maar uiteindelijk slaagde de operatie. Donderdagmiddag om 14.45 uur begint bij restaurant IJsselzicht een bijeenkomst waarop het beeld onthuld zal worden. 

Rijdend van Veessen naar Marle valt op dat zwanen en ganzen tegoed doen aan het gras in de bermen, ze trekken zich weinig aan van de voorbij rijdende dagjesmensen. Bij de uitlaat van de hoogwatergeul is goed te zien hoe op 't Oever het water in toom wordt gehouden door de nieuwe zomerdijk waardoor de bewoners droge voeten houden. En in het Kloosterbos in Wapenveld staat het water weer tussen de bomen, een uniek gezicht. De soms idyllische beelden zijn de komende dagen nog te zien. De verwachte waterstanden geven aan dat het deze week nog de moeite waard zal blijven om een ritje langs de boorden van de mooiste rivier van Nederland te maken. 

Hoogwater IJssel trekt veel bekijks Hoogwater IJssel trekt veel bekijks 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken