achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Hoogwater IJssel trekt veel bekijks

De hoge waterstanden van de IJssel trekken veel bekijks. "Af en toe is het gewoon file rijden in Veessen", lacht Esther Montfrooij van Koek en Ei.

Hoogwater IJssel trekt veel bekijks

En geen wonder. Nu is met name bij Veessen goed te zien dat het landschap ingrijpend is veranderd door de aanleg van de hoogwatergeul, Waar tot voor kort nog koeien graasden, is er voor de Tolbrug sprake van een ware binnenzee waar zelfs kitesurfers goed uit de voeten kunnen. Bij de restaurants IJsselzicht en IJsselhoeve in  Veessen is het uitzicht over de wassende rivier geweldig. En de molle van Bats ziet het water naderen.

Kozak te paard

In de haven van Veessen is maandag het beeld van de Kozak te paard geplaatst. Het leverde door het hoge water wat extra problemen op. Maar uiteindelijk slaagde de operatie. Donderdagmiddag om 14.45 uur begint bij restaurant IJsselzicht een bijeenkomst waarop het beeld onthuld zal worden. 

Rijdend van Veessen naar Marle valt op dat zwanen en ganzen tegoed doen aan het gras in de bermen, ze trekken zich weinig aan van de voorbij rijdende dagjesmensen. Bij de uitlaat van de hoogwatergeul is goed te zien hoe op 't Oever het water in toom wordt gehouden door de nieuwe zomerdijk waardoor de bewoners droge voeten houden. En in het Kloosterbos in Wapenveld staat het water weer tussen de bomen, een uniek gezicht. De soms idyllische beelden zijn de komende dagen nog te zien. De verwachte waterstanden geven aan dat het deze week nog de moeite waard zal blijven om een ritje langs de boorden van de mooiste rivier van Nederland te maken. 

Hoogwater IJssel trekt veel bekijks Hoogwater IJssel trekt veel bekijks