achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Fakkel- en puzzeltocht met Vlijtbloazers

De Vlijtbloazers gaan zaterdag 6 januari voor de laatste keer deze winter de midwinterhoorns laten klinken tijdens het zogeheten afbloaz'n. Dat wordt gedaan op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld en het wordt omlijst met een fakkel- en puzzeltocht over het terrein.

Fakkel- en puzzeltocht met Vlijtbloazers

Bezoekers zijn vanaf 16.30 uur welkom waarbij in de boerderij snert met roggebrood en spek, warme chocomelk en gluhwein verkrijgbaar zijn. Daar vindt ook een demonstratie plaats over het maken van een midwinterhoorn en kan men tekst en uitleg krijgen over het instrument. Op het terrein krijgen een twaalftal midwinterhoornblazers van de groep een plek en op die manier wordt molen de Vlijt op Vrieze's Erfgoed rondom in de klanken van de midwinterhoorns gezet. Jong en oud kunnen tussen 17.00 en 18.00 uur de met fakkels verlichte route langs de midwinterhoornblazers over het terrein volgen. Onderweg kunnen ze bij elke midwinterhoorn een letter verzamelen. Die letters vormen een woord dat op deze activiteit op Vrieze's Erfgoed betrekking heeft. Onder de goede oplossingen worden om circa 18.00 uur tien pakken pannenkoekenmeel verloot. Ook mogen bezoekers proberen zelf op een midwinterhoorn te blazen en dat is best een behoorlijke opgave. Deelname aan deze fakkeltocht is gratis. Zie voor meer informatie ook www.vriezeserfgoed.nl.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken