achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

NOS verslaggever Martijn Bink opent glazen huis Heerde

Het glazen huis, dat tijdens de kerstmarkt in het centrum van Heerde, zal op vrijdag 15 december om 15.00 uur worden geopend door Martijn Bink, verslaggever bij het NOS journaal.

NOS verslaggever Martijn Bink opent glazen huis Heerde

In het glazen huis zullen vrijwilligers van Radio 794 een etmaal lang muziek draaien en daarmee geld ophalen voor Serious Request. Nu het 3FM glazen huis in Apeldoorn staat dit jaar, een unieke gelegenheid voor de kerstmarkt in Heerde om hierbij aan te sluiten.

Heerde is het dorp waar Martijn is opgegroeid. Hij zat in Heerde op de lagere school en kreeg daar ooit de opdracht om te tekenen wat hij later wilden worden. Martijn tekende een poppetje met een camera en een microfoon. Op jonge leeftijd wist hij al dat hij journalist wilde worden. Logisch dat hij na de middelbare school (de Heertganck in Heerde) naar de School voor Journalistiek in Utrecht ging. Daarna studeerde hij Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam. Martijn begon in 1997 bij het NOS Journaal als redacteur op de economieredactie. Hij stond aan de wieg van het journaal op (NPO) 3, werd televisieverslaggever en is dat nog. Veelvuldig zien we hem in de journaals. Dat willen we natuurlijk niet missen. u/jij bent van harte welkom op de Brink, naast de schaatsbaan.

Twee dagen eerder wordt de schaatsbaan op de Brink in Heerde geopend door Dione de Graaff.

De schaatsbaan is een nieuw onderdeel van de jaarlijkse Kerstmarkt in Heerde en is te vinden op de Brink in Heerde, tegenover Welgelegen. Vanaf woensdag 13 t/m zaterdag 16 december kan er van 09.00 t/m 22.00 uur geschaatst worden (zaterdag tot 16.00 uur). Dankzij sponsoren kan dit evenement gratis aangeboden worden.

Dione de Graaff zal de opening verrichten op woensdagmiddag 13 december om 14.00 uur.

Iedereen is daarbij van harte welkom. Dione de Graaff werkt vanaf 1995 bij NOS Studio Sport, waar ze uiteindelijk een vaste presentator werd. Dione presenteert onder meer op locatie world cups en grote schaatstoernooien en bij het wielrennen NOS Studio Tour. Ook is ze te horen in NOS Langs de Lijn. Sinds 2014 is ze de opvolgster van Mart Smeets en het vaste gezicht bij de schaatswedstrijden. Vanaf 2016 presenteert ze tijdens de Tour de France samen met Herman van der Zandt het avond-praatprogramma NOS Avondetappe.

Om zoveel mogelijk kinderen van de schaatsmogelijkheid gebruik te laten maken zijn de scholen klassikaal uitgenodigd.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.