achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

NOS verslaggever Martijn Bink opent glazen huis Heerde

Het glazen huis, dat tijdens de kerstmarkt in het centrum van Heerde, zal op vrijdag 15 december om 15.00 uur worden geopend door Martijn Bink, verslaggever bij het NOS journaal.

NOS verslaggever Martijn Bink opent glazen huis Heerde

In het glazen huis zullen vrijwilligers van Radio 794 een etmaal lang muziek draaien en daarmee geld ophalen voor Serious Request. Nu het 3FM glazen huis in Apeldoorn staat dit jaar, een unieke gelegenheid voor de kerstmarkt in Heerde om hierbij aan te sluiten.

Heerde is het dorp waar Martijn is opgegroeid. Hij zat in Heerde op de lagere school en kreeg daar ooit de opdracht om te tekenen wat hij later wilden worden. Martijn tekende een poppetje met een camera en een microfoon. Op jonge leeftijd wist hij al dat hij journalist wilde worden. Logisch dat hij na de middelbare school (de Heertganck in Heerde) naar de School voor Journalistiek in Utrecht ging. Daarna studeerde hij Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam. Martijn begon in 1997 bij het NOS Journaal als redacteur op de economieredactie. Hij stond aan de wieg van het journaal op (NPO) 3, werd televisieverslaggever en is dat nog. Veelvuldig zien we hem in de journaals. Dat willen we natuurlijk niet missen. u/jij bent van harte welkom op de Brink, naast de schaatsbaan.

Twee dagen eerder wordt de schaatsbaan op de Brink in Heerde geopend door Dione de Graaff.

De schaatsbaan is een nieuw onderdeel van de jaarlijkse Kerstmarkt in Heerde en is te vinden op de Brink in Heerde, tegenover Welgelegen. Vanaf woensdag 13 t/m zaterdag 16 december kan er van 09.00 t/m 22.00 uur geschaatst worden (zaterdag tot 16.00 uur). Dankzij sponsoren kan dit evenement gratis aangeboden worden.

Dione de Graaff zal de opening verrichten op woensdagmiddag 13 december om 14.00 uur.

Iedereen is daarbij van harte welkom. Dione de Graaff werkt vanaf 1995 bij NOS Studio Sport, waar ze uiteindelijk een vaste presentator werd. Dione presenteert onder meer op locatie world cups en grote schaatstoernooien en bij het wielrennen NOS Studio Tour. Ook is ze te horen in NOS Langs de Lijn. Sinds 2014 is ze de opvolgster van Mart Smeets en het vaste gezicht bij de schaatswedstrijden. Vanaf 2016 presenteert ze tijdens de Tour de France samen met Herman van der Zandt het avond-praatprogramma NOS Avondetappe.

Om zoveel mogelijk kinderen van de schaatsmogelijkheid gebruik te laten maken zijn de scholen klassikaal uitgenodigd.