achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Kerstmaaltijd in Wapenveld

Evenals vorig jaar heeft het team van de Hof van Cramer een kerstmaaltijd gepland voor mensen met een smallere beurs en voor alleenstaanden.

De maaltijd wordt gehouden in de recreatiezaal van appartementencomplex Parkstaete naast Rehoboth aan de Vree in Wapenveld. Op donderdag 21 december a.s. kunnen de gasten rond 17.00 uur welkom worden geheten.

Er zijn cadeautjes voor de kleinsten en een accordeonist zorgt voor live muziek. Wij hopen om 17.30 aan tafel te kunnen gaan.

Ongeveer 15 vrijwilligers werken hieraan mee, waarvan een kookteam een gevarieerd meerkeuzemenu heeft samengesteld. Een menu, bestaande uit drie gangen. Dit alles in een gezellige kerstambiance en het ziet ernaar uit dat het weer een succesvol kerstdiner wordt. Wel heeft men bepaald, dat de maximale deelname 40 personen kan bedragen. Dus hoe eerder iedereen zich opgeeft, hoe beter. Opgeven kan bij de Hof van Cramer aan de Putterweg 2d. U kunt ook bellen met 06-45403527.

Diegenen, die zich opgeven ontvangen een aanmeldformulier, waarop men tevens dieetwensen kenbaar kan maken. Op de website en het infobord van de Hof van Cramer zal aandacht aan deze activiteit worden gegeven.

Deelname aan deze kerstmaaltijd is volledig gratis. Dit dankzij de sympathieke sponsoring van AH Wapenveld, Jan Nienhuisvereniging Heerde, Van der Most drukkerij Heerde, slagerij De Haan Wapenveld, slagerij Van Bussel Oene, poeliersbedrijf Breunis Hattem alsmede zorgcentrum Rehoboth en appartementencomplex Parkstaete, beiden te Wapenveld.

 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.