achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Boeiend vrijwillligerswerk bij Erve IJzerman

Koffie schenken in de varkensstal, het verzorgen van de moestuin en het erf, werken aan het archief en de ontsluiting van de grote zuivelcollectie of herstellen van historische materialen. Allemaal werkzaamheden waar zuivelmuseum Erve IJzerman vrijwilligers voor zoekt nu vanaf begin mei de deuren elke zaterdag open gaan.

Boeiend vrijwillligerswerk bij Erve IJzerman

“We hebben handige handjes nodig maar ook creatieve mensen die activiteiten willen organiseren of die administratief aan de registratie van de zuivelcollectie willen werken. Maar ook handige klussers en mensen die een verhaal kunnen vertellen aan onze bezoekers zijn van harte welkom”, meldt vrijwilligerscoördinator Herman van der Stege. Hij weet zich inmiddels al gesteund door een team dat bestaat uit Dientje Visser, Rob van Vliet, Bert Bergman, Wim van Dommelen en Joop Nijmeijer als 'kartrekkers' voor verschillende werkgroepen. Vanaf begin mei tot half september zal de boerderij elke zaterdag open zijn en ook wil men graag op andere tijdstippen groepen kunnen ontvangen.

In de varkensstal wordt een horecapunt ingericht in combinatie met winkelverkoop. “In elk van de zes varkenshokken wordt een zitje gecreëerd en buiten wordt een terras ingericht. Zo kunnen we de gasten in een bijzondere ambiance ontvangen”, vertelt Herman van der Stege. De boerderij wordt zo ingericht dat bezoekers een goed beeld krijgen van het leven zo'n honderd jaar geleden. In de paardenstallen worden onderdelen van de zuivelcollectie geëxposeerd door partner stichting De Melkmaten. Ook is er een archief beschikbaar met heel veel informatie over de Nederlandse zuivelhistorie. Eén van de voorkamers wordt ingericht als Annie Oosterbroek-Dutschun kamer. In 2018 is het honderd jaar geleden dat Annie werd geboren. Ze bracht haar jeugd in Wapenveld door en werd een gevierd streekromanschrijfster met ruim zestig titels achter haar naam. Daarvan werden maar liefst zeven miljoen exemplaren verkocht. Haar Annemarie-triologie speelt zich helemaal af op de Erve IJzerman. Voor de vrijwilligers wordt op 17 januari een informatie-avond gehouden. Meer informatie is te vinden op www.erveijzerman.nl en via de contactlink kan men zich aanmelden. Informatie kan men ook krijgen door een mail te sturen naar info@erveijzerman.nl of via vrijwilligerscoördinator Herman van der Stege, tel. 038-4479105.

“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft” is de titel van het concert van interkerkelijk gospelkoor ICHTHUS uit Heerde.
Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.