achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Boeiend vrijwillligerswerk bij Erve IJzerman

Koffie schenken in de varkensstal, het verzorgen van de moestuin en het erf, werken aan het archief en de ontsluiting van de grote zuivelcollectie of herstellen van historische materialen. Allemaal werkzaamheden waar zuivelmuseum Erve IJzerman vrijwilligers voor zoekt nu vanaf begin mei de deuren elke zaterdag open gaan.

Boeiend vrijwillligerswerk bij Erve IJzerman

“We hebben handige handjes nodig maar ook creatieve mensen die activiteiten willen organiseren of die administratief aan de registratie van de zuivelcollectie willen werken. Maar ook handige klussers en mensen die een verhaal kunnen vertellen aan onze bezoekers zijn van harte welkom”, meldt vrijwilligerscoördinator Herman van der Stege. Hij weet zich inmiddels al gesteund door een team dat bestaat uit Dientje Visser, Rob van Vliet, Bert Bergman, Wim van Dommelen en Joop Nijmeijer als 'kartrekkers' voor verschillende werkgroepen. Vanaf begin mei tot half september zal de boerderij elke zaterdag open zijn en ook wil men graag op andere tijdstippen groepen kunnen ontvangen.

In de varkensstal wordt een horecapunt ingericht in combinatie met winkelverkoop. “In elk van de zes varkenshokken wordt een zitje gecreëerd en buiten wordt een terras ingericht. Zo kunnen we de gasten in een bijzondere ambiance ontvangen”, vertelt Herman van der Stege. De boerderij wordt zo ingericht dat bezoekers een goed beeld krijgen van het leven zo'n honderd jaar geleden. In de paardenstallen worden onderdelen van de zuivelcollectie geëxposeerd door partner stichting De Melkmaten. Ook is er een archief beschikbaar met heel veel informatie over de Nederlandse zuivelhistorie. Eén van de voorkamers wordt ingericht als Annie Oosterbroek-Dutschun kamer. In 2018 is het honderd jaar geleden dat Annie werd geboren. Ze bracht haar jeugd in Wapenveld door en werd een gevierd streekromanschrijfster met ruim zestig titels achter haar naam. Daarvan werden maar liefst zeven miljoen exemplaren verkocht. Haar Annemarie-triologie speelt zich helemaal af op de Erve IJzerman. Voor de vrijwilligers wordt op 17 januari een informatie-avond gehouden. Meer informatie is te vinden op www.erveijzerman.nl en via de contactlink kan men zich aanmelden. Informatie kan men ook krijgen door een mail te sturen naar info@erveijzerman.nl of via vrijwilligerscoördinator Herman van der Stege, tel. 038-4479105.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.