achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Boeiend vrijwillligerswerk bij Erve IJzerman

Koffie schenken in de varkensstal, het verzorgen van de moestuin en het erf, werken aan het archief en de ontsluiting van de grote zuivelcollectie of herstellen van historische materialen. Allemaal werkzaamheden waar zuivelmuseum Erve IJzerman vrijwilligers voor zoekt nu vanaf begin mei de deuren elke zaterdag open gaan.

Boeiend vrijwillligerswerk bij Erve IJzerman

“We hebben handige handjes nodig maar ook creatieve mensen die activiteiten willen organiseren of die administratief aan de registratie van de zuivelcollectie willen werken. Maar ook handige klussers en mensen die een verhaal kunnen vertellen aan onze bezoekers zijn van harte welkom”, meldt vrijwilligerscoördinator Herman van der Stege. Hij weet zich inmiddels al gesteund door een team dat bestaat uit Dientje Visser, Rob van Vliet, Bert Bergman, Wim van Dommelen en Joop Nijmeijer als 'kartrekkers' voor verschillende werkgroepen. Vanaf begin mei tot half september zal de boerderij elke zaterdag open zijn en ook wil men graag op andere tijdstippen groepen kunnen ontvangen.

In de varkensstal wordt een horecapunt ingericht in combinatie met winkelverkoop. “In elk van de zes varkenshokken wordt een zitje gecreëerd en buiten wordt een terras ingericht. Zo kunnen we de gasten in een bijzondere ambiance ontvangen”, vertelt Herman van der Stege. De boerderij wordt zo ingericht dat bezoekers een goed beeld krijgen van het leven zo'n honderd jaar geleden. In de paardenstallen worden onderdelen van de zuivelcollectie geëxposeerd door partner stichting De Melkmaten. Ook is er een archief beschikbaar met heel veel informatie over de Nederlandse zuivelhistorie. Eén van de voorkamers wordt ingericht als Annie Oosterbroek-Dutschun kamer. In 2018 is het honderd jaar geleden dat Annie werd geboren. Ze bracht haar jeugd in Wapenveld door en werd een gevierd streekromanschrijfster met ruim zestig titels achter haar naam. Daarvan werden maar liefst zeven miljoen exemplaren verkocht. Haar Annemarie-triologie speelt zich helemaal af op de Erve IJzerman. Voor de vrijwilligers wordt op 17 januari een informatie-avond gehouden. Meer informatie is te vinden op www.erveijzerman.nl en via de contactlink kan men zich aanmelden. Informatie kan men ook krijgen door een mail te sturen naar info@erveijzerman.nl of via vrijwilligerscoördinator Herman van der Stege, tel. 038-4479105.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken