achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Ouderen krijgen hulp bij belastingaangifte

Welzijn Heerde (voorheen Bintwerk) organiseert in de maand maart een aantal bijeenkomsten waarin hulp geboden wordt aan ouderen bij het invullen van het belastingformulier.

Ouderen krijgen hulp bij belastingaangifte

Men helpt tegen een geringe vergoeding bij het invullen van de aangifte Inkomstenbelasting 2015 en het aanvragen of wijzigen van huur- of zorgtoeslag. De belastinginvulservice is aanwezig in het gebouw van Verian en het CJG, Stationsstraat 21 in Heerde op vrijdag 4 maart en 18 maart van 13.30 – 16.00 uur en in de Hof van Cramer, Putterweg 2a in Wapenveld op donderdag 17 maart van 09.30 – 12.30 uur.

Bij voldoende belangstelling wordt er een extra bijeenkomst gehouden  in Heerde op vrijdagochtend 31 maart. Het is noodzakelijk dat u van te voren een afspraak maakt met de receptie van het CJG, telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag- woensdag- en donderdagochtend via tel.nr. 0578-720001

Wat moet u meenemen?

* Een kopie van de Aangifte van 2014 met uw DIGID inlogcode.
* Jaaropgaven inkomen, verklaring huisarts / diëtist bij dieetaftrek, tandartskosten, zelf betaalde ziektekosten, reiskosten naar artsen.
* Giften aan de hand van bankafschriften bijv. aan kerk e.d.
* De WOZ-beschikking 2015 van de Gemeentelijke Belastingen (waardepeildatum 01-01-2014).
* Eventueel betaalde Hypotheekrente.
* Bij Vermogen (hoger dan het Heffingsvrij vermogen): Overzicht van spaarrekeningen op 01-01-2015.

Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.