achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Ouderen krijgen hulp bij belastingaangifte

Welzijn Heerde (voorheen Bintwerk) organiseert in de maand maart een aantal bijeenkomsten waarin hulp geboden wordt aan ouderen bij het invullen van het belastingformulier.

Ouderen krijgen hulp bij belastingaangifte

Men helpt tegen een geringe vergoeding bij het invullen van de aangifte Inkomstenbelasting 2015 en het aanvragen of wijzigen van huur- of zorgtoeslag. De belastinginvulservice is aanwezig in het gebouw van Verian en het CJG, Stationsstraat 21 in Heerde op vrijdag 4 maart en 18 maart van 13.30 – 16.00 uur en in de Hof van Cramer, Putterweg 2a in Wapenveld op donderdag 17 maart van 09.30 – 12.30 uur.

Bij voldoende belangstelling wordt er een extra bijeenkomst gehouden  in Heerde op vrijdagochtend 31 maart. Het is noodzakelijk dat u van te voren een afspraak maakt met de receptie van het CJG, telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag- woensdag- en donderdagochtend via tel.nr. 0578-720001

Wat moet u meenemen?

* Een kopie van de Aangifte van 2014 met uw DIGID inlogcode.
* Jaaropgaven inkomen, verklaring huisarts / diëtist bij dieetaftrek, tandartskosten, zelf betaalde ziektekosten, reiskosten naar artsen.
* Giften aan de hand van bankafschriften bijv. aan kerk e.d.
* De WOZ-beschikking 2015 van de Gemeentelijke Belastingen (waardepeildatum 01-01-2014).
* Eventueel betaalde Hypotheekrente.
* Bij Vermogen (hoger dan het Heffingsvrij vermogen): Overzicht van spaarrekeningen op 01-01-2015.

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.