achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Nieuw bestuur voor Wij zijn Heerde

Het bestuur van de stichting Wij zijn Heerde heeft een ware metamorfose ondergaan.

Om verschillende redenen vertrok een aantal bestuursleden maar de opengevallen plaatsen werden snel weer in gevuld. Nodig ook want met de aanstelling van een professionele kracht die aanstaande is, kan de toeristische organisatie van de gemeente Heerde flink meer daadkracht gaan opbrengen. 

Eind oktober werd afscheid genomen van voorzitter Cees Bol vanwege zijn verhuizing naar Amsterdam. Door drukke werkzaamheden namen ook Marjolein Tuinman en Henri van der Stege afscheid. In Frank Drost en Roelof Speckman, is er nu een duo dat het voorzitterschap op zich neemt. Nieuwe bestuursleden zijn verder Jos Melenhorst en Bé van Ark. Voor de continuïteit zorgen penningmeester Mark van Meegdenburg en Jan Nitrauw die bestuurslid blijven. 

De Stichting Recreatie Wapenveld nam in 2013 het initiatief voor een organisatie die, na het faillissement van de VVV, de toeristische promotie van Heerde kon oppakken. De nieuwe stichting kreeg de naam 'WIJZIJNHEERDE'. Van meet af aan was de stichting gesprekspartner voor de gemeente Heerde en het bureau Visit Veluwe en werd tal van initiatieven ontplooid. Zo kwamen er in Heerde bij de Wereldwinkel, in Wapenveld bij boekhandel Shalom en in Veessen bij restaurant IJsselzicht toeristische informatiepunten, de TIP's en wordt de goed bezochte website www.wijzijnheerde.nl verzorgd. 

Ook in het uitdragen van het Cittaslow keurmerk speelt WIJZIJNHEERDE een belangrijke rol. Eerder dit jaar werd de zeer succesvolle fietskaart Veluwe/IJsselvallei uitgebracht waarvan inmiddels duizenden exemplaren zijn verkocht. 

De gemeenteraad van Heerde heeft inmiddels drie jaar lang 25.000 euro beschikbaar gesteld om een professionele kracht aan te stellen. Ook is het budget voor promotie van de gemeente Heerde met 10.000 euro verhoogd. “De professionele kracht is meer dan welkom. Tot nu toe is alles door vrijwilligers gedaan maar dat is niet vol te houden. De nieuwe kracht zal vooral ingezet worden voor de coördinatie van de TIP's, zal gaan werken aan productontwikkeling, zal de website en social media gaan verzorgen en zal de spin in het web moeten worden voor het toerisme in de gemeente Heerde”, zegt voorzitter Frank Drost. De stichting zit middenin de sollicitatieprocedure en wil de nieuwe medewerker met ingang van 1 januari gaan aanstellen. “Dat betekent niet dat wij dan op onze handen kunnen gaan zitten”, zegt Roelof Speckman. “We zullen meer inzetten op netwerken en het opbouwen van de samenwerking met Hattem en Epe. Nu we een prachtige toeristische infrastructuur hebben in de hele gemeente Heerde, krijgen we alle kansen om de vrijetijdseconomie aan te jagen. En gezien het enthousiasme in het bestuur, gaan we die kansen zeker pakken”.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken