achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Nieuw bestuur voor Wij zijn Heerde

Het bestuur van de stichting Wij zijn Heerde heeft een ware metamorfose ondergaan.

Om verschillende redenen vertrok een aantal bestuursleden maar de opengevallen plaatsen werden snel weer in gevuld. Nodig ook want met de aanstelling van een professionele kracht die aanstaande is, kan de toeristische organisatie van de gemeente Heerde flink meer daadkracht gaan opbrengen. 

Eind oktober werd afscheid genomen van voorzitter Cees Bol vanwege zijn verhuizing naar Amsterdam. Door drukke werkzaamheden namen ook Marjolein Tuinman en Henri van der Stege afscheid. In Frank Drost en Roelof Speckman, is er nu een duo dat het voorzitterschap op zich neemt. Nieuwe bestuursleden zijn verder Jos Melenhorst en Bé van Ark. Voor de continuïteit zorgen penningmeester Mark van Meegdenburg en Jan Nitrauw die bestuurslid blijven. 

De Stichting Recreatie Wapenveld nam in 2013 het initiatief voor een organisatie die, na het faillissement van de VVV, de toeristische promotie van Heerde kon oppakken. De nieuwe stichting kreeg de naam 'WIJZIJNHEERDE'. Van meet af aan was de stichting gesprekspartner voor de gemeente Heerde en het bureau Visit Veluwe en werd tal van initiatieven ontplooid. Zo kwamen er in Heerde bij de Wereldwinkel, in Wapenveld bij boekhandel Shalom en in Veessen bij restaurant IJsselzicht toeristische informatiepunten, de TIP's en wordt de goed bezochte website www.wijzijnheerde.nl verzorgd. 

Ook in het uitdragen van het Cittaslow keurmerk speelt WIJZIJNHEERDE een belangrijke rol. Eerder dit jaar werd de zeer succesvolle fietskaart Veluwe/IJsselvallei uitgebracht waarvan inmiddels duizenden exemplaren zijn verkocht. 

De gemeenteraad van Heerde heeft inmiddels drie jaar lang 25.000 euro beschikbaar gesteld om een professionele kracht aan te stellen. Ook is het budget voor promotie van de gemeente Heerde met 10.000 euro verhoogd. “De professionele kracht is meer dan welkom. Tot nu toe is alles door vrijwilligers gedaan maar dat is niet vol te houden. De nieuwe kracht zal vooral ingezet worden voor de coördinatie van de TIP's, zal gaan werken aan productontwikkeling, zal de website en social media gaan verzorgen en zal de spin in het web moeten worden voor het toerisme in de gemeente Heerde”, zegt voorzitter Frank Drost. De stichting zit middenin de sollicitatieprocedure en wil de nieuwe medewerker met ingang van 1 januari gaan aanstellen. “Dat betekent niet dat wij dan op onze handen kunnen gaan zitten”, zegt Roelof Speckman. “We zullen meer inzetten op netwerken en het opbouwen van de samenwerking met Hattem en Epe. Nu we een prachtige toeristische infrastructuur hebben in de hele gemeente Heerde, krijgen we alle kansen om de vrijetijdseconomie aan te jagen. En gezien het enthousiasme in het bestuur, gaan we die kansen zeker pakken”.