achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Nieuw bestuur voor Wij zijn Heerde

Het bestuur van de stichting Wij zijn Heerde heeft een ware metamorfose ondergaan.

Om verschillende redenen vertrok een aantal bestuursleden maar de opengevallen plaatsen werden snel weer in gevuld. Nodig ook want met de aanstelling van een professionele kracht die aanstaande is, kan de toeristische organisatie van de gemeente Heerde flink meer daadkracht gaan opbrengen. 

Eind oktober werd afscheid genomen van voorzitter Cees Bol vanwege zijn verhuizing naar Amsterdam. Door drukke werkzaamheden namen ook Marjolein Tuinman en Henri van der Stege afscheid. In Frank Drost en Roelof Speckman, is er nu een duo dat het voorzitterschap op zich neemt. Nieuwe bestuursleden zijn verder Jos Melenhorst en Bé van Ark. Voor de continuïteit zorgen penningmeester Mark van Meegdenburg en Jan Nitrauw die bestuurslid blijven. 

De Stichting Recreatie Wapenveld nam in 2013 het initiatief voor een organisatie die, na het faillissement van de VVV, de toeristische promotie van Heerde kon oppakken. De nieuwe stichting kreeg de naam 'WIJZIJNHEERDE'. Van meet af aan was de stichting gesprekspartner voor de gemeente Heerde en het bureau Visit Veluwe en werd tal van initiatieven ontplooid. Zo kwamen er in Heerde bij de Wereldwinkel, in Wapenveld bij boekhandel Shalom en in Veessen bij restaurant IJsselzicht toeristische informatiepunten, de TIP's en wordt de goed bezochte website www.wijzijnheerde.nl verzorgd. 

Ook in het uitdragen van het Cittaslow keurmerk speelt WIJZIJNHEERDE een belangrijke rol. Eerder dit jaar werd de zeer succesvolle fietskaart Veluwe/IJsselvallei uitgebracht waarvan inmiddels duizenden exemplaren zijn verkocht. 

De gemeenteraad van Heerde heeft inmiddels drie jaar lang 25.000 euro beschikbaar gesteld om een professionele kracht aan te stellen. Ook is het budget voor promotie van de gemeente Heerde met 10.000 euro verhoogd. “De professionele kracht is meer dan welkom. Tot nu toe is alles door vrijwilligers gedaan maar dat is niet vol te houden. De nieuwe kracht zal vooral ingezet worden voor de coördinatie van de TIP's, zal gaan werken aan productontwikkeling, zal de website en social media gaan verzorgen en zal de spin in het web moeten worden voor het toerisme in de gemeente Heerde”, zegt voorzitter Frank Drost. De stichting zit middenin de sollicitatieprocedure en wil de nieuwe medewerker met ingang van 1 januari gaan aanstellen. “Dat betekent niet dat wij dan op onze handen kunnen gaan zitten”, zegt Roelof Speckman. “We zullen meer inzetten op netwerken en het opbouwen van de samenwerking met Hattem en Epe. Nu we een prachtige toeristische infrastructuur hebben in de hele gemeente Heerde, krijgen we alle kansen om de vrijetijdseconomie aan te jagen. En gezien het enthousiasme in het bestuur, gaan we die kansen zeker pakken”.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.