achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Taxatiedag, kijkdag en veiling in Hof van Cramer.

Op dinsdag 7 november 2017 zal in de Hof van Cramer aan de Putterweg 2d te Wapenveld een taxatiedag worden gehouden van kunst en antiek.

Taxateur Jaap Bonhof zal die dag aanwezig zijn om de aangebrachte goederen naar waarde en herkomst te schatten. De taxatiedag wordt gehouden ’s middags van 14.00 uur tot 17.00 uur en ’s avonds van 19.00 uur tot 20.00 uur. Voor deze taxatie wordt een kleine bijdrage gevraagd welke zal worden aangewend voor het maatschappelijk werk van de Hof van Cramer en de jongste adoptiezoon van Bonhof.

Tevens wordt de mogelijkheid geboden om aangeboden goederen te kunnen inbrengen om geveild te worden. Men kan ook zaken ter veiling aanleveren zonder deze te laten taxeren. De veiling vindt zaterdag 11 november plaats in de middag vanaf 13.00 uur. Op deze veiling worden naast schilderijen veel divers antiek aangeboden. Men hoopt ook een aantal sieraden en horloges te mogen begroeten. Uniek is een fraaie collectie ceramiek in het bijzonder antiek Chinees en Japans porselein dat onder de hamer komt. Een beknopte catalogus van de aangeboden kavels zal tevens beschikbaar zijn. De veilingcourtage wordt ook voor de genoemde doelen aangewend.

Voorafgaand aan de veiling bestaat de mogelijkheid de kavels te bekijken op vrijdag 10 november ’s middags tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Een uur voor aanvang van de veiling wordt ook gelegenheid geboden de ingebrachte kavels te bekijken..

In de afgelopen drie jaar is deze veiling en taxatie een begrip geworden in de regio. Aanvankelijk begon men met 60 kavels voor de veiling; de vorige veiling had bijna 250 goederen van allerlei pluimage. Ook het aantal belangstellenden is fors gegroeid.

Het ligt in de bedoeling ieder half jaar zo’n gebeurtenis op deze plaats te houden.

 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken