achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Taxatiedag, kijkdag en veiling in Hof van Cramer.

Op dinsdag 7 november 2017 zal in de Hof van Cramer aan de Putterweg 2d te Wapenveld een taxatiedag worden gehouden van kunst en antiek.

Taxateur Jaap Bonhof zal die dag aanwezig zijn om de aangebrachte goederen naar waarde en herkomst te schatten. De taxatiedag wordt gehouden ’s middags van 14.00 uur tot 17.00 uur en ’s avonds van 19.00 uur tot 20.00 uur. Voor deze taxatie wordt een kleine bijdrage gevraagd welke zal worden aangewend voor het maatschappelijk werk van de Hof van Cramer en de jongste adoptiezoon van Bonhof.

Tevens wordt de mogelijkheid geboden om aangeboden goederen te kunnen inbrengen om geveild te worden. Men kan ook zaken ter veiling aanleveren zonder deze te laten taxeren. De veiling vindt zaterdag 11 november plaats in de middag vanaf 13.00 uur. Op deze veiling worden naast schilderijen veel divers antiek aangeboden. Men hoopt ook een aantal sieraden en horloges te mogen begroeten. Uniek is een fraaie collectie ceramiek in het bijzonder antiek Chinees en Japans porselein dat onder de hamer komt. Een beknopte catalogus van de aangeboden kavels zal tevens beschikbaar zijn. De veilingcourtage wordt ook voor de genoemde doelen aangewend.

Voorafgaand aan de veiling bestaat de mogelijkheid de kavels te bekijken op vrijdag 10 november ’s middags tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Een uur voor aanvang van de veiling wordt ook gelegenheid geboden de ingebrachte kavels te bekijken..

In de afgelopen drie jaar is deze veiling en taxatie een begrip geworden in de regio. Aanvankelijk begon men met 60 kavels voor de veiling; de vorige veiling had bijna 250 goederen van allerlei pluimage. Ook het aantal belangstellenden is fors gegroeid.

Het ligt in de bedoeling ieder half jaar zo’n gebeurtenis op deze plaats te houden.