achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kleindierenshow “Midden Veluwe”

Vaassense leden lopen warm voor op 14e Kleindierenshow 'Midden Veluwe', die wordt gehouden op 12 en 13 oktober in de Oranjehal in Wenum Wiesel.

Dit evenement wordt georganiseerd door Stichting Kleindierenshow “Midden Veluwe” waarvan drie verenigingen lid zijn PVA Apeldoorn, Twello en Omstreken en Vaassen en Omstreken.

Voor veel kleindierenliefhebbers en speciaalclubs uit het gehele land is de weg naar de show in Wenum Wiesel door de jaren heen gemakkelijk te vinden en met 1124 dieren in de kooien kun je zeggen dat de show zich heeft bewezen.

Het bestuur van de 'Midden Veluwe' is dit jaar weer een samenwerking aangegaan met het AOC uit Twello. De leerlingen van deze school zullen weer een tuin ontwerpen waar dit jaar voor de liefhebbers oude fietsen vanaf anno 1850 van leden van de historische rijwielvereniging De Oude Fiets zijn te bezichtigen. Maar ook de volières met vogels van de vogelvereniging Kanaria uit Apeldoorn worden er weer in verwerkt.

Zoals ieder jaar wordt de hal opgesierd met diverse standhouders. Veel aandacht zal er zijn voor de  kinderen met een ingerichte knuffelhoek, waar verschillende dieren aanwezig zijn, waar de kinderen onder begeleiding van de leerlingen van het AOC uit Twello met de dieren kunnen leren omgaan. Zoals andere jaren is er een kleurwedstrijd voor kinderen van de basisscholen uit de gemeenten Apeldoorn, Twello en Epe.

Om de sfeer van dit mooie evenement te proeven, bent u van harte welkom in de Oranjehal in Wenum Wiesel,  Bentweideweg 25. De Oranjehal zal voor publiek geopend zijn op donderdag 12 oktober van 20.30 uur tot 22.00. Vrijdag 13 oktober is de show vanaf 13.00 uur tot 22.00 uur te bezoeken. Op de zaterdag gaan de deuren om 10.00 uur open en zal de sluiting om 16.00 uur zijn.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken