achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kleindierenshow “Midden Veluwe”

Vaassense leden lopen warm voor op 14e Kleindierenshow 'Midden Veluwe', die wordt gehouden op 12 en 13 oktober in de Oranjehal in Wenum Wiesel.

Dit evenement wordt georganiseerd door Stichting Kleindierenshow “Midden Veluwe” waarvan drie verenigingen lid zijn PVA Apeldoorn, Twello en Omstreken en Vaassen en Omstreken.

Voor veel kleindierenliefhebbers en speciaalclubs uit het gehele land is de weg naar de show in Wenum Wiesel door de jaren heen gemakkelijk te vinden en met 1124 dieren in de kooien kun je zeggen dat de show zich heeft bewezen.

Het bestuur van de 'Midden Veluwe' is dit jaar weer een samenwerking aangegaan met het AOC uit Twello. De leerlingen van deze school zullen weer een tuin ontwerpen waar dit jaar voor de liefhebbers oude fietsen vanaf anno 1850 van leden van de historische rijwielvereniging De Oude Fiets zijn te bezichtigen. Maar ook de volières met vogels van de vogelvereniging Kanaria uit Apeldoorn worden er weer in verwerkt.

Zoals ieder jaar wordt de hal opgesierd met diverse standhouders. Veel aandacht zal er zijn voor de  kinderen met een ingerichte knuffelhoek, waar verschillende dieren aanwezig zijn, waar de kinderen onder begeleiding van de leerlingen van het AOC uit Twello met de dieren kunnen leren omgaan. Zoals andere jaren is er een kleurwedstrijd voor kinderen van de basisscholen uit de gemeenten Apeldoorn, Twello en Epe.

Om de sfeer van dit mooie evenement te proeven, bent u van harte welkom in de Oranjehal in Wenum Wiesel,  Bentweideweg 25. De Oranjehal zal voor publiek geopend zijn op donderdag 12 oktober van 20.30 uur tot 22.00. Vrijdag 13 oktober is de show vanaf 13.00 uur tot 22.00 uur te bezoeken. Op de zaterdag gaan de deuren om 10.00 uur open en zal de sluiting om 16.00 uur zijn.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.