achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Overnachtingen in Heerde laten groei zien

Werden er in 2010 totaal 159.000 overnachtingen genoteerd, in 2014 stond de teller volgens wethouder Herman van der Stege op 196.000 toeristische slapers.

En juist die verblijfsrecreant brengt geld in het laatje, becijferde voorzitter Cees Bol van WijzijnHeerde. Gemiddeld besteedt deze categorie toeristen 54 euro per dag. Elke procent stijging van de overnachtingen is volgens Bol dan ook goed voor zo'n 400.000 euro omzet. Van der Stege en Bol verschilden overigens van mening over de juistheid van de cijfers maar daar gaan de heren binnenkort verder over praten. Maar feit is wel dat er van een positieve kentering sprake is. Voor een deel is die volgens wethouder van der Stege toe te schrijven aan de fikse verbetering van het vakantiepark De Koerberg door de Molecatengroep. Maar ook de vele kleine initiatieven als de Bed en Breakfast zijn belangrijk. En er zit nog meer in het vat. Volgens de Heerder wethouder liggen er op het gemeentehuis twee aanvragen voor nieuwe campings. Allebei in Wapenveld waarbij het in één geval gaat om een Glamping. Ofwel de luxe manier van comfortabel kamperen die heel populair is.

Een en ander kwam aan de orde op de netwerkbijeenkomst recreatie en toerisme in restaurant IJsselzicht in Veessen. Voorzitter Bol ging eerst uitgebreid in op wat VisitVeluwe voor de promotie van Heerde betekent. VisitVeluwe heeft de taken van het VBT opgepakt als het gaat om landelijke en internationale promotie van Heerde. Zie hiervoor ook www.visitveluwe.nl. Op tafel lag een drietal kleurrijke tijdschriftenvan VisitVeluwe: To Inspire, To Do en To See waarin de gemeente Heerde prominent aanwezig is. Ook deelde Bol mee dat de gemeente Heerde in de komende vier Recreatiekranten een dubbele pagina zal presenteren rond een viertal thema's. 

Apeldoorns kanaal

Verder liet wethouder van der Stege weten dat de gemeente Heerde volop bezig is met het beweegbaar maken van de Kloosterbrug en de Manenbergerbrug in Wapenveld. Hij liet ook niet na om er nog maar eens op te wijzen dat de gemeente Heerde gaat voor het bevaarbaar maken van het Apeldoorns kanaal voor de BM-klasse uit de recreatietoervaart zoals al in 2012 met het project Veluwekroon is vastgelegd. Tenslotte verzorgde Stefanie Janssen van IVN een presentatie over de cursus 'Gastheer van het Landschap' voor horeca en recreatie-ondernemers. 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken