achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Cittaslow blijft gestaag groeien

Het aantal ambassadeurs en de waardering voor het keurmerk Cittaslow blijft in de gemeente Heerde gestaag groeien. Dat zei burgemeester Inez Pijnenburg op een goed bezochte ambassadeursbijeenkomst op Vrieze's Erfgoed in Wapenveld. Daar werd het aantal plaatselijke ambassadeurs uitgebreid naar 19 door toetreding van twee ondernemers en het Geelvinck museum.

Cittaslow blijft gestaag groeien

Het was burgemeester Pijnenburg zelf die ruim zes jaar geleden het begrip Cittaslow introduceerde in de gemeente Heerde. Vijf jaar geleden ontving de gemeente Heerde na een uitgebreide screening het internationale keurmerk Cittaslow. De audit betrof zaken als leefomgeving, de zorg voor het landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, cultuurhistorie, infrastructuur en behoud van identiteit. Wereldwijd dragen inmiddels zo'n 220 gemeenten in 30 landen het keurmerk. Vanwege haar afscheid als burgemeester was het de laatste maal dat burgemeester Inez Pijnenburg de bijeenkomst leidde. “Maar het zaadje is geplant en ontwikkeld zich goed. Ik hoop dat jullie vooral samen de contacten zoeken voor de verdere ontwikkeling van activiteiten en arrangementen”, aldus Inez Pijnenburg.

Cittasloweken

De aanwezige ambassadeurs waren desgevraagd positief over de begin september gehouden Cittaslowweken en men wil graag een vervolg. Men hoopt dan voor met name de marketing een beroep te kunnen doen op de beroepskracht recreatie en toerisme die WijzijnHeerde aan gaat stellen. Ook kan volgens de ambassadeurs de zichtbare promotie van Cittaslow beter. De drie nieuwe ambassadeurs kregen in ieder geval een fraai schild om te laten zien dat ze supporter van Cittaslow zijn. Die schildjes gingen naar veehouderij Wichers voor hun initiatief 'Natuurlijk Vlees', naar Bert Hoeve met zijn outdoorbedrijf Buitengewoon Buiten en naar Jurn Buisman en Dunya Verweij voor het Geelvinck museum. Zij beheren al ruim 25 jaar vanuit Heerde een collectie bijzondere historische piano's.

Kwaliteit

Christel van der Stouw was aanwezig namens Visit Veluwe en gaf een presentatie over het werk van Visit Veluwe gericht op de promotie van de Veluwe en daarin ook de positie van Heerde. Zij was van mening dat juist het Cittaslow keurmerk de gemeente Heerde veel kan brengen als het gaat om recreatie en toerisme. “Het keurmerk straalt kwaliteit uit en dat spreekt aan”, liet Christel weten. In haar slotwoord merkte burgemeester Pijnenburg op dat ze er alle vertrouwen in heeft dat Cittaslow geborgd is in het beleid van de gemeente Heerde. “Dat zowel door mijn opvolger Fred de Graaf als wethouder Wolbert Meijer die het toeristisch beleid vorm geeft”.

Cittaslow blijft gestaag groeien 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken