achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Cittaslow blijft gestaag groeien

Het aantal ambassadeurs en de waardering voor het keurmerk Cittaslow blijft in de gemeente Heerde gestaag groeien. Dat zei burgemeester Inez Pijnenburg op een goed bezochte ambassadeursbijeenkomst op Vrieze's Erfgoed in Wapenveld. Daar werd het aantal plaatselijke ambassadeurs uitgebreid naar 19 door toetreding van twee ondernemers en het Geelvinck museum.

Cittaslow blijft gestaag groeien

Het was burgemeester Pijnenburg zelf die ruim zes jaar geleden het begrip Cittaslow introduceerde in de gemeente Heerde. Vijf jaar geleden ontving de gemeente Heerde na een uitgebreide screening het internationale keurmerk Cittaslow. De audit betrof zaken als leefomgeving, de zorg voor het landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, cultuurhistorie, infrastructuur en behoud van identiteit. Wereldwijd dragen inmiddels zo'n 220 gemeenten in 30 landen het keurmerk. Vanwege haar afscheid als burgemeester was het de laatste maal dat burgemeester Inez Pijnenburg de bijeenkomst leidde. “Maar het zaadje is geplant en ontwikkeld zich goed. Ik hoop dat jullie vooral samen de contacten zoeken voor de verdere ontwikkeling van activiteiten en arrangementen”, aldus Inez Pijnenburg.

Cittasloweken

De aanwezige ambassadeurs waren desgevraagd positief over de begin september gehouden Cittaslowweken en men wil graag een vervolg. Men hoopt dan voor met name de marketing een beroep te kunnen doen op de beroepskracht recreatie en toerisme die WijzijnHeerde aan gaat stellen. Ook kan volgens de ambassadeurs de zichtbare promotie van Cittaslow beter. De drie nieuwe ambassadeurs kregen in ieder geval een fraai schild om te laten zien dat ze supporter van Cittaslow zijn. Die schildjes gingen naar veehouderij Wichers voor hun initiatief 'Natuurlijk Vlees', naar Bert Hoeve met zijn outdoorbedrijf Buitengewoon Buiten en naar Jurn Buisman en Dunya Verweij voor het Geelvinck museum. Zij beheren al ruim 25 jaar vanuit Heerde een collectie bijzondere historische piano's.

Kwaliteit

Christel van der Stouw was aanwezig namens Visit Veluwe en gaf een presentatie over het werk van Visit Veluwe gericht op de promotie van de Veluwe en daarin ook de positie van Heerde. Zij was van mening dat juist het Cittaslow keurmerk de gemeente Heerde veel kan brengen als het gaat om recreatie en toerisme. “Het keurmerk straalt kwaliteit uit en dat spreekt aan”, liet Christel weten. In haar slotwoord merkte burgemeester Pijnenburg op dat ze er alle vertrouwen in heeft dat Cittaslow geborgd is in het beleid van de gemeente Heerde. “Dat zowel door mijn opvolger Fred de Graaf als wethouder Wolbert Meijer die het toeristisch beleid vorm geeft”.

Cittaslow blijft gestaag groeien 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.