achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Afscheid Cees Bol als voorzitter Wij zijn Heerde

Cees Bol neemt per 1 oktober afscheid als voorzitter van Wij zijn Heerde. Op het gemeentehuis van Heerde stond wethouder Wolbert Meijer stil bij dit afscheid tijdens het laatste overleg van de scheidende voorzitter met het gemeentebestuur.

Afscheid Cees Bol als voorzitter Wij zijn Heerde

Veessenaar Cees Bol is inmiddels verhuisd van Veessen naar Amsterdam en om die reden legt hij zijn functie neer. “Je vertrekt op een goed moment. De kar is in beweging en gaat ook de goede kant op”, concludeerde wethouder Meijer. Cees werd op verzoek van toenmalig wethouder Herman van der Stege in oktober 2014 voorzitter, tijdens een turbulente periode in het bestaan van WijzijnHeerde. Sindsdien is de stichting in stabiel vaarwater terecht gekomen en is een groot aantal ideeën en projecten gerealiseerd. Een belangrijk punt werd bereikt met het aanvaarden door de gemeenteraad van het Toeristisch Uitvoeringsplan 2017-2021. Hierin is ook geld vrijgemaakt voor professionele ondersteuning voor de vrijetijdseconomie in de gemeente Heerde. “Er ligt nu een heldere koers die door de raad en de maatschappelijke organisaties wordt omarmd”, aldus wethouder Meijer.

Cees Bol was een tevreden man. “Ruim tien jaar geleden stond de ontwikkeling van recreatie en toerisme nog in de kinderschoenen. Vervolgens moesten flinke hobbels genomen worden zoals het faillissement van het VBT. Maar in de gemeente Heerde is iedereen nu wel overtuigd van de nut en noodzaak. De sfeer is heel positief en het borrelt van ideeën en opvallende initiatieven”, aldus de scheidende voorzitter. Die beloofde zijn best te zullen doen om toeristen vanuit zijn nieuwe woonplaats Amsterdam richting dit gebied te sturen. Inmiddels is kennisgemaakt met enkele mensen die het bestuur van WijzijnHeerde willen komen versterken. Eind oktober zal duidelijk worden hoe de nieuwe bestuurssamenstelling eruit gaat zien.

Cees Bol (l), fervent vinoloog, kreeg uit handen van wethouder Wolbert Meijer een kistje wijn.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.