achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Afscheid Cees Bol als voorzitter Wij zijn Heerde

Cees Bol neemt per 1 oktober afscheid als voorzitter van Wij zijn Heerde. Op het gemeentehuis van Heerde stond wethouder Wolbert Meijer stil bij dit afscheid tijdens het laatste overleg van de scheidende voorzitter met het gemeentebestuur.

Afscheid Cees Bol als voorzitter Wij zijn Heerde

Veessenaar Cees Bol is inmiddels verhuisd van Veessen naar Amsterdam en om die reden legt hij zijn functie neer. “Je vertrekt op een goed moment. De kar is in beweging en gaat ook de goede kant op”, concludeerde wethouder Meijer. Cees werd op verzoek van toenmalig wethouder Herman van der Stege in oktober 2014 voorzitter, tijdens een turbulente periode in het bestaan van WijzijnHeerde. Sindsdien is de stichting in stabiel vaarwater terecht gekomen en is een groot aantal ideeën en projecten gerealiseerd. Een belangrijk punt werd bereikt met het aanvaarden door de gemeenteraad van het Toeristisch Uitvoeringsplan 2017-2021. Hierin is ook geld vrijgemaakt voor professionele ondersteuning voor de vrijetijdseconomie in de gemeente Heerde. “Er ligt nu een heldere koers die door de raad en de maatschappelijke organisaties wordt omarmd”, aldus wethouder Meijer.

Cees Bol was een tevreden man. “Ruim tien jaar geleden stond de ontwikkeling van recreatie en toerisme nog in de kinderschoenen. Vervolgens moesten flinke hobbels genomen worden zoals het faillissement van het VBT. Maar in de gemeente Heerde is iedereen nu wel overtuigd van de nut en noodzaak. De sfeer is heel positief en het borrelt van ideeën en opvallende initiatieven”, aldus de scheidende voorzitter. Die beloofde zijn best te zullen doen om toeristen vanuit zijn nieuwe woonplaats Amsterdam richting dit gebied te sturen. Inmiddels is kennisgemaakt met enkele mensen die het bestuur van WijzijnHeerde willen komen versterken. Eind oktober zal duidelijk worden hoe de nieuwe bestuurssamenstelling eruit gaat zien.

Cees Bol (l), fervent vinoloog, kreeg uit handen van wethouder Wolbert Meijer een kistje wijn.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken