achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

SeniorWeb start eind september met diverse computerlessen

SeniorWeb Heerde / Wapenveld start eind september 2017 met een nieuw aanbod computer- en tabletlessen.

SeniorWeb is toegankelijk voor iedere senior die wil leren over computergebruik, internet en andere digitale ontwikkelingen.

Cursussen  worden in een kleine groep gegeven waar, onder begeleiding van docenten, stapsgewijs ervaring opgedaan wordt  met belangrijke vaardigheden voor het verkennen van en werken met de digitale wereld.

De bijeenkomsten vinden plaats in de Heerd en in de Hof van Cramer.

Onder het motto Van digibeet naar digivaardig biedt het SeniorWeb Leercentrum Heerde Wapenveld de volgende cursussen aan:

Basiscursus Windows 10 en Vervolgcursus Windows 10 in de Hof van Cramer

Introductie Android tablet en iPad

Computerinloopspreekuur in MFA De Heerd (gratis)

Opfrislessen in MFA de Heerd

Facebook

Cursussen digitale overheid (DigD, MijnOverheid, webformulieren invullen, etc.)

Vanaf 28 september is er wekelijks een gratis inloopspreekuur in MFA De Heerd.

Wilt u meer informatie over het cursusaanbod, neem dan contact op met SeniorWeb, van maandag- t/m donderdagochtend te bereiken via het Centrum voor Jeugd en Gezin, tel. 0578-720001 of via de website http://heerde.seniorweb.nl

 

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.