achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Cursus 'Gastheer van het Landschap

Het IVN geeft vanaf donderdag 3 maart voor het eerst in de provincie Gelderland de cursus 'Gastheer van het Landschap'. Dit voor ondernemers in Heerde en Hattem

Deze cursus is in de rest van Nederland al aan enkele duizenden horeca- en recreatieondernemers gegeven. Op die manier ontstaat een netwerk van IVN Gastheren van het Landschap. Veel toeristen komen naar dit gebied vanwege de prachtige natuur. Ondernemers kunnen hun gasten vertellen over het gebied en wijzen op bijzondere plekjes. Een extra service die een verblijf en het gebied nog aantrekkelijker maken en leidt tot herhaalbezoeken. In vier middagen leren de ondernemers over de ontstaansgeschiedenis, de flora en fauna, het beheer van het gebied en hoe deze kennis over te dragen aan de gasten. Ook wordt aan een netwerk om samen met andere deelnemers bredere arrangementen aan te bieden. Excursies en uitwisseling vormen een centraal onderdeel van de cursus. De cursus vindt plaats op de donderdagmiddagen 3, 10 en 17 maar en maandag 21 maart is een velddag. Dan gaan de deelnemers met een bus het gebied verkennen en bij elkaar op bezoek. Op de laatste bijeenkomst krijgen de deelnemers een certificaat uitgereikt.  De cursus is de start van een vierjarig traject waarbij jaarlijks terugkomdagen, ondernemerssafari's en netwerkmomenten worden georganiseerd. Dankzij financiele bijdragen van de gemeenten Hattem en Heerde, de provincie Gelderland, het Waterschap Vallei en Veluwe en diverse lokale fondsen en van vrijwilligersorganisaties, zijn de deelnamekosten beperkt tot 100 euro. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Aanmelden kan via www.ivngastheervanhetlandschap.nl. 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.