achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Cursus 'Gastheer van het Landschap

Het IVN geeft vanaf donderdag 3 maart voor het eerst in de provincie Gelderland de cursus 'Gastheer van het Landschap'. Dit voor ondernemers in Heerde en Hattem

Deze cursus is in de rest van Nederland al aan enkele duizenden horeca- en recreatieondernemers gegeven. Op die manier ontstaat een netwerk van IVN Gastheren van het Landschap. Veel toeristen komen naar dit gebied vanwege de prachtige natuur. Ondernemers kunnen hun gasten vertellen over het gebied en wijzen op bijzondere plekjes. Een extra service die een verblijf en het gebied nog aantrekkelijker maken en leidt tot herhaalbezoeken. In vier middagen leren de ondernemers over de ontstaansgeschiedenis, de flora en fauna, het beheer van het gebied en hoe deze kennis over te dragen aan de gasten. Ook wordt aan een netwerk om samen met andere deelnemers bredere arrangementen aan te bieden. Excursies en uitwisseling vormen een centraal onderdeel van de cursus. De cursus vindt plaats op de donderdagmiddagen 3, 10 en 17 maar en maandag 21 maart is een velddag. Dan gaan de deelnemers met een bus het gebied verkennen en bij elkaar op bezoek. Op de laatste bijeenkomst krijgen de deelnemers een certificaat uitgereikt.  De cursus is de start van een vierjarig traject waarbij jaarlijks terugkomdagen, ondernemerssafari's en netwerkmomenten worden georganiseerd. Dankzij financiele bijdragen van de gemeenten Hattem en Heerde, de provincie Gelderland, het Waterschap Vallei en Veluwe en diverse lokale fondsen en van vrijwilligersorganisaties, zijn de deelnamekosten beperkt tot 100 euro. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Aanmelden kan via www.ivngastheervanhetlandschap.nl. 

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.