achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Jubileum expositie Afke Wullink

40 jaar op reis langs de mooiste merklappen met Afke Wullink

Afke Wullink

40 jaar op reis door langs de merklappen

in Villa Jacoba

 

Onder luid applaus en hoorngeschal is de expositie op donderdag 31 augustus door Hans Oomen, directeur van het Historisch museum “De Bevelanden” uit Goes geopend. Afke Wullink heeft daarna de vele genodigden rondgeleid en bij alle prachtige merklappen een verhaal verteld.

De ruim 100 merklappen zijn door Herman de Graaf op een prachtige wijze tentoongesteld in de Villa.

In 1977 is Afke Wullink in Marle bij Heerde begonnen met cursussen Merklappen maken en nu in 2017 is dat 40 jaar geleden. De vele cursisten hebben in de afgelopen jaren de meeste prachtige kunstwerken gemaakt, al deze mooie doeken zijn de afgelopen jaren bij de cursisten thuis gebleven

Nu is het jubileum een mooie gelegenheid om de ruim 100 mooiste niet eerder geëxposeerde merklappen tentoon te stellen. Komende maanden September en Oktober zullen er in “Villa Jacoba” te Heerde prachtige niet eerder geëxposeerde merklappen, geboorte doeken, stoplappen, oefenlappen en perfecte vierkante te zien zijn. Alle werken zijn door de cursisten beschreven met hun persoonlijk verhaal.

We hopen u allen te mogen begroeten in “Villa Jacoba” in Heerde.

 

De openingstijden van “Villa Jacoba” zijn:

Dinsdag           10-12 uur en 14-16 uur

Donderdag      10-12 uur

Vrijdag            14-16 uur

Zaterdag         14-16 uur

De expositie loopt van 1 sept. t/m  21 okt. 2017

De entreeprijs is € 2.00

Meer info:

Heerder Historische Vereniging

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.