achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Jubileum expositie Afke Wullink

40 jaar op reis langs de mooiste merklappen met Afke Wullink

Afke Wullink

40 jaar op reis door langs de merklappen

in Villa Jacoba

 

Onder luid applaus en hoorngeschal is de expositie op donderdag 31 augustus door Hans Oomen, directeur van het Historisch museum “De Bevelanden” uit Goes geopend. Afke Wullink heeft daarna de vele genodigden rondgeleid en bij alle prachtige merklappen een verhaal verteld.

De ruim 100 merklappen zijn door Herman de Graaf op een prachtige wijze tentoongesteld in de Villa.

In 1977 is Afke Wullink in Marle bij Heerde begonnen met cursussen Merklappen maken en nu in 2017 is dat 40 jaar geleden. De vele cursisten hebben in de afgelopen jaren de meeste prachtige kunstwerken gemaakt, al deze mooie doeken zijn de afgelopen jaren bij de cursisten thuis gebleven

Nu is het jubileum een mooie gelegenheid om de ruim 100 mooiste niet eerder geëxposeerde merklappen tentoon te stellen. Komende maanden September en Oktober zullen er in “Villa Jacoba” te Heerde prachtige niet eerder geëxposeerde merklappen, geboorte doeken, stoplappen, oefenlappen en perfecte vierkante te zien zijn. Alle werken zijn door de cursisten beschreven met hun persoonlijk verhaal.

We hopen u allen te mogen begroeten in “Villa Jacoba” in Heerde.

 

De openingstijden van “Villa Jacoba” zijn:

Dinsdag           10-12 uur en 14-16 uur

Donderdag      10-12 uur

Vrijdag            14-16 uur

Zaterdag         14-16 uur

De expositie loopt van 1 sept. t/m  21 okt. 2017

De entreeprijs is € 2.00

Meer info:

Heerder Historische Vereniging

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.