achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Dubbele bronzen pad op de Padd'ndag

De Dorpsraad zaterdag heeft op een heel succesvolle Padd'ndag de jaarlijkse bronzen pad uitgereikt aan Korrie Colijn-Dijkslag. Vervolgens werd de scheidende burgemeester Inez Pijnenburg ook verrast met dit kleinood.

Dubbele bronzen pad op de Padd

Het was dit jaar al de 35e editie van het Wapenveldse dorpsfeest. Het werd ooit opgezet in het kader van herbouwacties voor de in 1980 afgebrande molen de Vlijt. De Dorpsraad Wapenveld reikt er jaarlijks de bronzen pad uit aan een inwoner van Wapenveld die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap. Dit jaar was die bestemd voor Korrie Colijn, al meer dan 40 jaar actief voor de Schaapskooiruiters en dezelfde periode regiseusse van de gelijknamige toneelgroep. Na de overhandiging van de bronzen pad door burgemeester Inez Pijnenburg die dit voor de tiende keer deed, vroeg voorzitter Johan Horst van de Dorpsraad het woord. Hij deelde dat de Dorpsraad heeft besloten om ook aan Inez Pijnenburg de bronzen pad toe te kennen. De Heerder burgemeester werd hierdoor totaal verrast, zij bleek bij de toekenning van de bronzen pad allerminst een koele kikker te zijn....

De uitreiking was meteen het startsein voor het zeer afwisselende en gezellige programma van de Padd'ndag. Enkele duizenden bezoekers dwaalden over het terrein en genoten van de activiteiten. Daarbij was vooral het streekgerecht balkbenbrij bijzonder in trek en ook de pannenkoeken waren niet aan te slepen. De dag werd afgesloten met de plaatsing van de dorsmachine in de nieuwe schuur op Vrieze's Erfgoed. Deze dorsmachine heeft al die jaren dienst gedaan op de Padd'ndag en is nu door eigenaar Cees van Essen geschonken aan Vrieze's Erfgoed. 

Dubbele bronzen pad op de Padd Dubbele bronzen pad op de Padd Dubbele bronzen pad op de Padd Dubbele bronzen pad op de Padd 

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.