achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Dubbele bronzen pad op de Padd'ndag

De Dorpsraad zaterdag heeft op een heel succesvolle Padd'ndag de jaarlijkse bronzen pad uitgereikt aan Korrie Colijn-Dijkslag. Vervolgens werd de scheidende burgemeester Inez Pijnenburg ook verrast met dit kleinood.

Dubbele bronzen pad op de Padd

Het was dit jaar al de 35e editie van het Wapenveldse dorpsfeest. Het werd ooit opgezet in het kader van herbouwacties voor de in 1980 afgebrande molen de Vlijt. De Dorpsraad Wapenveld reikt er jaarlijks de bronzen pad uit aan een inwoner van Wapenveld die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap. Dit jaar was die bestemd voor Korrie Colijn, al meer dan 40 jaar actief voor de Schaapskooiruiters en dezelfde periode regiseusse van de gelijknamige toneelgroep. Na de overhandiging van de bronzen pad door burgemeester Inez Pijnenburg die dit voor de tiende keer deed, vroeg voorzitter Johan Horst van de Dorpsraad het woord. Hij deelde dat de Dorpsraad heeft besloten om ook aan Inez Pijnenburg de bronzen pad toe te kennen. De Heerder burgemeester werd hierdoor totaal verrast, zij bleek bij de toekenning van de bronzen pad allerminst een koele kikker te zijn....

De uitreiking was meteen het startsein voor het zeer afwisselende en gezellige programma van de Padd'ndag. Enkele duizenden bezoekers dwaalden over het terrein en genoten van de activiteiten. Daarbij was vooral het streekgerecht balkbenbrij bijzonder in trek en ook de pannenkoeken waren niet aan te slepen. De dag werd afgesloten met de plaatsing van de dorsmachine in de nieuwe schuur op Vrieze's Erfgoed. Deze dorsmachine heeft al die jaren dienst gedaan op de Padd'ndag en is nu door eigenaar Cees van Essen geschonken aan Vrieze's Erfgoed. 

Dubbele bronzen pad op de Padd Dubbele bronzen pad op de Padd Dubbele bronzen pad op de Padd Dubbele bronzen pad op de Padd 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.