achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Erve IJzerman zet alle deuren open

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 9 september gaan ook de deuren van de monumentale boerderij Erve IJzerman aan de Kanaaldijk 63 open voor het publiek. Dat kan van 10.00 tot 16.00 uur ronddwalen door en rond de IJsselhoeve.

Erve IJzerman zet alle deuren open

Vrijwilligers geven er tekst en uitleg over de boerderij. Daarnaast zijn er een tweetal extra activiteiten. Stichting zuivelmuseum De Melkmaten laat er een selectie uit haar collectie zien. Van fraaie koperen melkkannen tot verpakkingsmaterialen en van zuivelreclames tot melkflessen en historische uitgaves over melkfabrieken.

Presentatie onderzoek
BOEi heeft, als eigenaar van het pand, twee stagiaires opdracht gegeven een studie naar de boerderij uit laten voeren. De studenten, die inmiddels in dienst zijn van BOEi, zullen om 11.00, 12.30, 13.30 en 14.30 uur een presentatie over hun onderzoek presenteren.

Akkoord over besteding restantbedrag
De open dag komt op het moment dat er ook duidelijk is over het vervolgtraject. De gemeente Heerde en de provincie Gelderland zijn recent akkoord gegaan met het beschikbaar stellen van het restantbedrag van bijna 80.000 euro uit de Gebiedsontwikkeling Hoogwatergeul. BOEi heeft ook zelf aangegeven nog behoorlijk te willen investeren.

Plan kleinschalige openstelling
Er wordt nu gewerkt aan een plan om de Erve IJzerman vanaf het voorjaar 2018 kleinschalig open te stellen. Nodig is hiervoor dat er zaken worden geregeld als riolering en toiletvoorziening, vervanging van de elektrische installatie en verwarming in delen van het gebouw.

Meer informatie over Erve IJzerman en de Open Monumentendag is te vinden op www.erveijzerman.nl.