achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kinderatelier, dans- en muzieklessen

Nu de scholen weer zijn begonnen start ook het nieuwe seizoen bij Cultuurplein Noord Veluwe.

Kinderatelierdans, Dans- en muzieklessen weer van start.

Nu de scholen weer zijn begonnen start ook het nieuwe seizoen bij Cultuurplein Noord Veluwe. Elk jaar staan er weer heel veel kinderen in de gemeentes Epe en Heerde  te trappelen van ongeduld om weer te starten. Nieuw dit jaar is de samenwerking met Dance Inc. die zowel in Epe als in Heerde vette breakdance lessen komt geven voor jongens vanaf 8 jaar. Coole dansen op vette beats met een goede choreografie.  Op maandag 4 en 11 september is hiervoor in het Kulturhus EGW in Epe een speciale gratis proefles georganiseerd waarbij je kennis kunt maken met de andere jongens en de docent natuurlijk. Op donderdag 7 en 14 september is eenzelfde gratis proefles in de Heerd in Heerde. Street- en jazzdance is er per leeftijdscategorie. In Wapenveld en Epe  zijn er dit jaar zelfs voor kinderen van 6-7 jaar lessen Street! Dit start op donderdag 31 augustus en wel van 16.30 tot 17.30 uur in Wapenveld. In Epe beginnen deze lessen op vrijdag 1 september om 15.30 tot 16.30 uur. Voor klassieke dans/ ballet is elk jaar weer veel belangstelling.  Veel meisjes dromen toch van een mooie roze tutu en uiteindelijk het dansen op spitzen. Ook hiervoor zijn de lessen georganiseerd in verschillende leeftijdscategorieën. Voor de jongste kinderen is er peuter- of kleuterdans. De jongeren die iets meer willen kunnen terecht bij de selectiegroepen Clash en Switch. Moderne dans kan natuurlijk niet ontbreken. 

Voor muzieklessen op heel veel verschillende instrumenten kun je ook bij Cultuurplein terecht. Of je nu wilt rocken in een band of prachtig viool of cello wil leren spelen, het kan allemaal. We geven les op veel verschillende plekken. Informeer naar lessen bij jou in de buurt.

Supernieuw en knettergaaf is het Kinderatelier! Wat is dat nu weer? Dat is nu echt iets voor jou! Lekker creatief bezig zijn. Je maakt veel mooie , maffe, grappige en kunstige dingen.  Check de website van Cultuurplein voor alle info.  Simpel.

Voor informatie over lessen, workshops en inschrijvingen kun je terecht op de website van Cultuurpleinnoordveluwe.nl/particulieren. Hier vind je een uitgebreid overzicht per plaats en leeftijd. Voor verdere informatie kun je ook  bellen met Ellis of Annemiek op 0578 760100.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.