achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Eerste Heerder Cittaslowweken in september

Van 1 tot en met 16 september vinden de Heerder Cittaslowweken plaats. De eerste Cittaslowweken worden juist nu gehouden omdat Heerde dit najaar precies vijf jaar Cittaslow-gecertificeerd is.

Het blijkt dat veel mensen niet goed weten waarom voor Cittaslow is gekozen en wat het precies inhoudt. Tijd dus om de inwoners, toeristen en andere belangstellenden te laten ervaren wat Cittaslow nu eigenlijk is.

Wat maakt Heerde Cittaslow?
De gemeente Heerde is Cittaslow sinds 21 oktober 2012. Cittaslow staat internationaal voor gemeenten waar bezoekers en inwoners op een plezierige, gastvrije manier en in een menselijk tempo kunnen genieten. Gemeenten waar de kwaliteit van de leefomgeving voorop staat en de authentieke lokale identiteit wordt bewaakt. Gemeenten waar het cultuurhistorisch erfgoed en de plaatselijke tradities worden gekoesterd, waar streekproducten worden gepromoot en waar mensen er nog zijn voor elkaar.

Cittaslowsupporters
Bedrijven, verenigingen of organisaties die de uitgangspunten van Cittaslow actief ondersteunen en uitdragen noemen we Cittaslowsupporters. Naast verschillende activiteiten die zullen plaatsvinden in de Cittaslowweken, zullen verschillende Cittaslowsupporters met interessante aanbiedingen komen, zoals bijvoorbeeld voordelig uit eten of overnachten met korting.

Folder Cittaslowweken
Een overzicht van de aanbiedingen van de supporters staat in een folder, die te verkrijgen is bij de Toeristen Informatie Punten, bibliotheken en de deelnemende Cittaslowsupporters in de gemeente Heerde. Ook is de folder te vinden op www.heerde.nl/cittaslow. Op die webpagina is ook te zien wie er allemaal Cittaslowsupporter zijn.

Speciale aanbiedingen Cittaslowweken:
Brasserie Meet & Eat:
Gevulde boerengroentesoep
Veluws stoofpotje
Boerenijs met aardbeien
(Ijsboerderij de Horst, Bronsink Oene)  Folder Cittaslowweken