achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Eerste Heerder Cittaslowweken in september

Van 1 tot en met 16 september vinden de Heerder Cittaslowweken plaats. De eerste Cittaslowweken worden juist nu gehouden omdat Heerde dit najaar precies vijf jaar Cittaslow-gecertificeerd is.

Het blijkt dat veel mensen niet goed weten waarom voor Cittaslow is gekozen en wat het precies inhoudt. Tijd dus om de inwoners, toeristen en andere belangstellenden te laten ervaren wat Cittaslow nu eigenlijk is.

Wat maakt Heerde Cittaslow?
De gemeente Heerde is Cittaslow sinds 21 oktober 2012. Cittaslow staat internationaal voor gemeenten waar bezoekers en inwoners op een plezierige, gastvrije manier en in een menselijk tempo kunnen genieten. Gemeenten waar de kwaliteit van de leefomgeving voorop staat en de authentieke lokale identiteit wordt bewaakt. Gemeenten waar het cultuurhistorisch erfgoed en de plaatselijke tradities worden gekoesterd, waar streekproducten worden gepromoot en waar mensen er nog zijn voor elkaar.

Cittaslowsupporters
Bedrijven, verenigingen of organisaties die de uitgangspunten van Cittaslow actief ondersteunen en uitdragen noemen we Cittaslowsupporters. Naast verschillende activiteiten die zullen plaatsvinden in de Cittaslowweken, zullen verschillende Cittaslowsupporters met interessante aanbiedingen komen, zoals bijvoorbeeld voordelig uit eten of overnachten met korting.

Folder Cittaslowweken
Een overzicht van de aanbiedingen van de supporters staat in een folder, die te verkrijgen is bij de Toeristen Informatie Punten, bibliotheken en de deelnemende Cittaslowsupporters in de gemeente Heerde. Ook is de folder te vinden op www.heerde.nl/cittaslow. Op die webpagina is ook te zien wie er allemaal Cittaslowsupporter zijn.

Speciale aanbiedingen Cittaslowweken:
Brasserie Meet & Eat:
Gevulde boerengroentesoep
Veluws stoofpotje
Boerenijs met aardbeien
(Ijsboerderij de Horst, Bronsink Oene)  Folder Cittaslowweken

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.