achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Nieuwe fietskaart is niet aan te slepen

De nieuwe fietskaart Veluwe en IJsselvallei is niet aan te slepen. “De verkoop is lopende bandwerk”, meldt Trudy Berends van TIP Heerde. Ook de andere verkooppunten spreken van een groot succes.

Nieuwe fietskaart is niet aan te slepen

Totaal zijn drie weken na de presentatie van de nieuwe fietskaart al meer dan 1.100 exemplaren verkocht. De TIP Heerde verkocht al 400 exemplaren, de VVV Epe al ruim 500 en de TIP in Hattem was ook al door de voorraad van 200 stuks heen. Ook de verkooppunten bij TIP Wapenveld en Koek en Ei in Veessen hebben de voorraad inmiddels aan moeten vullen. Het gegeven op de kaart zowel de Veluwe als de IJsselvallei te vinden zijn, spreekt de kopers zo blijkt uit de reacties. En dat was ook de opzet van de initiatiefnemers de stichting Waterrijke Veluwe en de toeristische organisaties Rond Uit Hattem, WIJZIJNHEERDE en de VVV Epe. Dit omdat de actieradius van toerfietsers, mede door het toenemende gebruik van e-bikes, steeds groter wordt. Ook de actualiteit van de fietskaart is een pré. De kaart bevat de nieuwe fietsknooppuntenroutes en biedt ook veel informatie over over het gebied. Naast de grote kaart van de Veluwe zijn op de achterzijde uitsnedes afgedrukt van de Noord-Oost Veluwe en de IJsselvallei. Ook de de afstanden tussen de fietsknooppunten zijn aangegeven. Voorlopig kan men nog wel even voldoen aan de vraag uit de markt.

Verkooppunten 

De eerste oplaag, gedrukt bij Drukkerij van der Most in Heerde, heeft een oplage van 5.000 stuks. De kaart is a 7,95 te koop bij de TIP in Hattem, TIP/Shalom en Vrieze's Erfgoed in Wapenveld, TIP/Wereldwinkel in Heerde, Koek en Ei in Veessen en bij de VVV en restaurant Dennenheuvel in Epe.

De nieuwe fietskaart is al snel populair. Hier buigt de familie Koster tijdens een stop op Rustplaats 't Oever het vervolg van hun route op.

“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft” is de titel van het concert van interkerkelijk gospelkoor ICHTHUS uit Heerde.
Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.