achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Nieuwe fietskaart is niet aan te slepen

De nieuwe fietskaart Veluwe en IJsselvallei is niet aan te slepen. “De verkoop is lopende bandwerk”, meldt Trudy Berends van TIP Heerde. Ook de andere verkooppunten spreken van een groot succes.

Nieuwe fietskaart is niet aan te slepen

Totaal zijn drie weken na de presentatie van de nieuwe fietskaart al meer dan 1.100 exemplaren verkocht. De TIP Heerde verkocht al 400 exemplaren, de VVV Epe al ruim 500 en de TIP in Hattem was ook al door de voorraad van 200 stuks heen. Ook de verkooppunten bij TIP Wapenveld en Koek en Ei in Veessen hebben de voorraad inmiddels aan moeten vullen. Het gegeven op de kaart zowel de Veluwe als de IJsselvallei te vinden zijn, spreekt de kopers zo blijkt uit de reacties. En dat was ook de opzet van de initiatiefnemers de stichting Waterrijke Veluwe en de toeristische organisaties Rond Uit Hattem, WIJZIJNHEERDE en de VVV Epe. Dit omdat de actieradius van toerfietsers, mede door het toenemende gebruik van e-bikes, steeds groter wordt. Ook de actualiteit van de fietskaart is een pré. De kaart bevat de nieuwe fietsknooppuntenroutes en biedt ook veel informatie over over het gebied. Naast de grote kaart van de Veluwe zijn op de achterzijde uitsnedes afgedrukt van de Noord-Oost Veluwe en de IJsselvallei. Ook de de afstanden tussen de fietsknooppunten zijn aangegeven. Voorlopig kan men nog wel even voldoen aan de vraag uit de markt.

Verkooppunten 

De eerste oplaag, gedrukt bij Drukkerij van der Most in Heerde, heeft een oplage van 5.000 stuks. De kaart is a 7,95 te koop bij de TIP in Hattem, TIP/Shalom en Vrieze's Erfgoed in Wapenveld, TIP/Wereldwinkel in Heerde, Koek en Ei in Veessen en bij de VVV en restaurant Dennenheuvel in Epe.

De nieuwe fietskaart is al snel populair. Hier buigt de familie Koster tijdens een stop op Rustplaats 't Oever het vervolg van hun route op.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.