achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Nieuwe fietskaart is niet aan te slepen

De nieuwe fietskaart Veluwe en IJsselvallei is niet aan te slepen. “De verkoop is lopende bandwerk”, meldt Trudy Berends van TIP Heerde. Ook de andere verkooppunten spreken van een groot succes.

Nieuwe fietskaart is niet aan te slepen

Totaal zijn drie weken na de presentatie van de nieuwe fietskaart al meer dan 1.100 exemplaren verkocht. De TIP Heerde verkocht al 400 exemplaren, de VVV Epe al ruim 500 en de TIP in Hattem was ook al door de voorraad van 200 stuks heen. Ook de verkooppunten bij TIP Wapenveld en Koek en Ei in Veessen hebben de voorraad inmiddels aan moeten vullen. Het gegeven op de kaart zowel de Veluwe als de IJsselvallei te vinden zijn, spreekt de kopers zo blijkt uit de reacties. En dat was ook de opzet van de initiatiefnemers de stichting Waterrijke Veluwe en de toeristische organisaties Rond Uit Hattem, WIJZIJNHEERDE en de VVV Epe. Dit omdat de actieradius van toerfietsers, mede door het toenemende gebruik van e-bikes, steeds groter wordt. Ook de actualiteit van de fietskaart is een pré. De kaart bevat de nieuwe fietsknooppuntenroutes en biedt ook veel informatie over over het gebied. Naast de grote kaart van de Veluwe zijn op de achterzijde uitsnedes afgedrukt van de Noord-Oost Veluwe en de IJsselvallei. Ook de de afstanden tussen de fietsknooppunten zijn aangegeven. Voorlopig kan men nog wel even voldoen aan de vraag uit de markt.

Verkooppunten 

De eerste oplaag, gedrukt bij Drukkerij van der Most in Heerde, heeft een oplage van 5.000 stuks. De kaart is a 7,95 te koop bij de TIP in Hattem, TIP/Shalom en Vrieze's Erfgoed in Wapenveld, TIP/Wereldwinkel in Heerde, Koek en Ei in Veessen en bij de VVV en restaurant Dennenheuvel in Epe.

De nieuwe fietskaart is al snel populair. Hier buigt de familie Koster tijdens een stop op Rustplaats 't Oever het vervolg van hun route op.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken