achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Rondrit in de koets en bijenstal open

Jong en oud kunnen zaterdag 5 augustus tussen 10. en 16.00 uur weer van alles beleven op bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed in Wapenveld. De hele dag is de bijenstal open en 's middag kunnen jong en oud in de koets stappen voor een rondrit en die af sluiten met een gratis pannenkoek.

Rondrit in de koets en bijenstal open

De bijenstal op Vrieze's Erfgoed huisvest een tiental bijenvolken en een uitgebreide collectie historische materialen en een fraaie collectie suikerpotjes. Imker Paul Docter vertelt jong en oud graag over de bijen en de verhalen achter zijn collectie. Daaronder een historische een waspers en van de gesmolten was kunnen jong en oud deze dag kaarsen dompelen. Ook demonstreren de imkers het strovlechten om er korven van te maken waar de bijen in wonen.

Vanaf 13.30 uur zijn de koetsiers van menclub Wapenvelds Gerij weer aanwezig met hun aanspanningen. Jong en oud kunnen een ritje door de omgeving maken en dat is een gewild uitstapje, vooral voor grootouders met kleinkinderen. Deelname kost 2,50 euro per persoon en dat is inclusief een pannenkoek molen de Vlijt na afloop. Verder is de hele dag molen de Vlijt in bedrijf, is de streekwinkel open en kunnen kinderen zich vermaken bij verschillende speelplekken. In de boerderij is de expositie 'Water, weldaad en bedreiging' in het kader van de IJsselbiënnale te zien. Die geeft een beeld van de bedreigingen de eeuwen door maar ook informatie over het Apeldoorns kanaal en de nieuwe Hoogwatergeul Veessen/Wapenveld.

Rondrit in de koets en bijenstal open Rondrit in de koets en bijenstal open Rondrit in de koets en bijenstal open 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.