achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Rondrit in de koets en bijenstal open

Jong en oud kunnen zaterdag 5 augustus tussen 10. en 16.00 uur weer van alles beleven op bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed in Wapenveld. De hele dag is de bijenstal open en 's middag kunnen jong en oud in de koets stappen voor een rondrit en die af sluiten met een gratis pannenkoek.

Rondrit in de koets en bijenstal open

De bijenstal op Vrieze's Erfgoed huisvest een tiental bijenvolken en een uitgebreide collectie historische materialen en een fraaie collectie suikerpotjes. Imker Paul Docter vertelt jong en oud graag over de bijen en de verhalen achter zijn collectie. Daaronder een historische een waspers en van de gesmolten was kunnen jong en oud deze dag kaarsen dompelen. Ook demonstreren de imkers het strovlechten om er korven van te maken waar de bijen in wonen.

Vanaf 13.30 uur zijn de koetsiers van menclub Wapenvelds Gerij weer aanwezig met hun aanspanningen. Jong en oud kunnen een ritje door de omgeving maken en dat is een gewild uitstapje, vooral voor grootouders met kleinkinderen. Deelname kost 2,50 euro per persoon en dat is inclusief een pannenkoek molen de Vlijt na afloop. Verder is de hele dag molen de Vlijt in bedrijf, is de streekwinkel open en kunnen kinderen zich vermaken bij verschillende speelplekken. In de boerderij is de expositie 'Water, weldaad en bedreiging' in het kader van de IJsselbiënnale te zien. Die geeft een beeld van de bedreigingen de eeuwen door maar ook informatie over het Apeldoorns kanaal en de nieuwe Hoogwatergeul Veessen/Wapenveld.

Rondrit in de koets en bijenstal open Rondrit in de koets en bijenstal open Rondrit in de koets en bijenstal open