achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Feestelijk programma op de Padd'ndag

De 35ste editie van de Padd'ndag op zaterdag 2 september krijgt een heel feestelijk tintje door de viering van het zevende lustrum.

Daarnaast wordt een nieuwe schuur op het bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld geopend.

De nieuwe schuur is de kers op de taart van dit complex. Daarin krijgt de historische dorsmachine een plaats die is geschonken door de familie van Essen uit Heerde. Daarmee is het behoud van een belangrijk onderdeel van de agrarische geschiedenis van deze regio veilig gesteld. Het zevende lustrum wordt onderstreept met een feestelijk programma. Daarin onder andere een roofvogelshow, het Wapenvelds Kampioenschap (WK) zeis maaien, de aanwezigheid van de jachthoorngroep De Vlijtbloazers, de komst van het Piratenkoor De Zingende Padd'n en het dweilorkest de Iesselbloazers uit Veessen. Verdere onderdelen zijn het dorsen van rogge, gymdemostraties, een historische kinderwagenparade en zijn er activiteiten op het Apeldoorns kanaal als een apenburg en kano varen. Ook verbindt Toer de Boer Op haar jaarlijkse Boerenmarkt aan de Padd'ndag en dat betekent onder meer een aanbod van streekproducten. 

Het programma begint om 10.00 uur met de uitreiking van de bronzen pad door burgemeester Inez Pijnenburg en duurt tot 17.00 uur. De entree is 2,00 euro terwijl kinderen in de basisschoolleeftijd gratis toegang hebben.

Er is nog plaats op de waren- en informatiemarkt en informatie hierover kan men opvragen via info@vriezeserfgoed.nl. Het volledige programma is te vinden op www.vriezeserfgoed.nl.