achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Feestelijk programma op de Padd'ndag

De 35ste editie van de Padd'ndag op zaterdag 2 september krijgt een heel feestelijk tintje door de viering van het zevende lustrum.

Daarnaast wordt een nieuwe schuur op het bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld geopend.

De nieuwe schuur is de kers op de taart van dit complex. Daarin krijgt de historische dorsmachine een plaats die is geschonken door de familie van Essen uit Heerde. Daarmee is het behoud van een belangrijk onderdeel van de agrarische geschiedenis van deze regio veilig gesteld. Het zevende lustrum wordt onderstreept met een feestelijk programma. Daarin onder andere een roofvogelshow, het Wapenvelds Kampioenschap (WK) zeis maaien, de aanwezigheid van de jachthoorngroep De Vlijtbloazers, de komst van het Piratenkoor De Zingende Padd'n en het dweilorkest de Iesselbloazers uit Veessen. Verdere onderdelen zijn het dorsen van rogge, gymdemostraties, een historische kinderwagenparade en zijn er activiteiten op het Apeldoorns kanaal als een apenburg en kano varen. Ook verbindt Toer de Boer Op haar jaarlijkse Boerenmarkt aan de Padd'ndag en dat betekent onder meer een aanbod van streekproducten. 

Het programma begint om 10.00 uur met de uitreiking van de bronzen pad door burgemeester Inez Pijnenburg en duurt tot 17.00 uur. De entree is 2,00 euro terwijl kinderen in de basisschoolleeftijd gratis toegang hebben.

Er is nog plaats op de waren- en informatiemarkt en informatie hierover kan men opvragen via info@vriezeserfgoed.nl. Het volledige programma is te vinden op www.vriezeserfgoed.nl.

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.