achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Feestelijk programma op de Padd'ndag

De 35ste editie van de Padd'ndag op zaterdag 2 september krijgt een heel feestelijk tintje door de viering van het zevende lustrum.

Daarnaast wordt een nieuwe schuur op het bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld geopend.

De nieuwe schuur is de kers op de taart van dit complex. Daarin krijgt de historische dorsmachine een plaats die is geschonken door de familie van Essen uit Heerde. Daarmee is het behoud van een belangrijk onderdeel van de agrarische geschiedenis van deze regio veilig gesteld. Het zevende lustrum wordt onderstreept met een feestelijk programma. Daarin onder andere een roofvogelshow, het Wapenvelds Kampioenschap (WK) zeis maaien, de aanwezigheid van de jachthoorngroep De Vlijtbloazers, de komst van het Piratenkoor De Zingende Padd'n en het dweilorkest de Iesselbloazers uit Veessen. Verdere onderdelen zijn het dorsen van rogge, gymdemostraties, een historische kinderwagenparade en zijn er activiteiten op het Apeldoorns kanaal als een apenburg en kano varen. Ook verbindt Toer de Boer Op haar jaarlijkse Boerenmarkt aan de Padd'ndag en dat betekent onder meer een aanbod van streekproducten. 

Het programma begint om 10.00 uur met de uitreiking van de bronzen pad door burgemeester Inez Pijnenburg en duurt tot 17.00 uur. De entree is 2,00 euro terwijl kinderen in de basisschoolleeftijd gratis toegang hebben.

Er is nog plaats op de waren- en informatiemarkt en informatie hierover kan men opvragen via info@vriezeserfgoed.nl. Het volledige programma is te vinden op www.vriezeserfgoed.nl.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.