achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Ds. Van Maasschool sterkste in Wapenveld

Het was een lange middag, met een felle strijd op het dambord. Team 1 van de Ds. Van Maasschool had uiteindelijk de langste adem en werd Kampioen schooldammen.

Dat leverde naast de titel Kampioen schooldammen van Heerde en omstreken ook de wisselbeker op. Samen met de nummers 2 t/m 4, respectievelijk Het Talent 1, Goede Herderschool 1 en School met de Bijbel 1, gaan ze door naar de Regiofinale. Deze zal op woensdag 10 februari in Kampen plaatsvinden.

Eerlijke en sportieve strijd
Met elf teams leek een rondtoernooi het eerlijkst om de winnaar boven tafel te krijgen. Dat houdt in dat ieder team een keer tegen elkaar speelt. Maar 10 potjes dammen als de eer van je school op het spel staat, betekent dus ook 10 keer opnieuw opladen en goed concentreren. En dat viel niet voor iedereen altijd mee. Naar mate de tijd vorderde zag je op sommige borden ook wel de blunders toenemen. Kinderen vergaten te slaan of gaven soms onder tijdsdruk zomaar schijven weg.

Spannende slotronden
Met het ingaan van de laatste drie ronden was er nog van alles mogelijk. Hoewel de Goede Herderschool samen met de School met de Bijbel lange tijd aan kop gingen, was er zeker geen gedoodverfde winnaar. Toen na de laatste ronde de rook optrok, bleek niet alleen de Ds. Van Maasschool, maar ook Het Talent 1 de beide koplopers te hebben ingehaald.

Volgend jaar sterker terugkomen
De Parel, die met maar liefst drie teams deelnam, kwam net te kort om zich voor de volgende ronde te plaatsen. Maar de school is vast van plan om volgend jaar sterker terug te komen, want de meester uit groep 8 gaat zich het komend jaar actief met schooldammen bezighouden. Hoe dat kan uitpakken blijkt wel uit het feit dat Het Talent ieder jaar weer tot in de kwartfinales weet door te dringen, onder leiding van meester Kalle, die vroeger zelf ook aan schooldammen deed.

Individueel kampioenschap
De kinderen die niet door zijn naar de volgende ronde, hoeven echter nog niet de handdoek in de ring te gooien. Zij kunnen vanaf 6 februari meedoen aan het individuele kampioenschap dat Damclub Ons Genoegen in Wapenveld voor de schooldammers organiseert. Gedurende acht maandagavonden gaan de basisscholieren onderling de strijd aan om de titel: Jeugdkampioen van Heerde en omstreken.

Ook kinderen die niet hebben meegedaan aan het schooldammen, maar wel graag dammen, zijn van harte welkom! Vanaf 18:45 uur in gebouw De Rots, Kwartelweg 9, Wapenveld. Kijk voor informatie over de damclub op de website.
 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken