achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Succesvolle 1e Hessendag

Gezellige kinderkleedjesmarkt op het kerkplein, prachtig weer, volle terrassen, een standwerkersconcour en de actie van de winkeliers zorgden voor een succesvolle eerste Hessendag

Tijdens de eerste Hessendag was er een standwerkersconcours, de punten behaald in Heerde tellen mee voor de landelijke competitie. De derde prijs was voor John Gruter  met producten voor de voeten, de tweede prijs was voor Errit Sjoerd van der Weerd met autopoets middelen en de eerste prijs was zeer overtuigend voor Lydia van der Ruit met vlekkenzeep.

De trekking van de actie van de ondernemers heeft de volgende hoofdprijswinnaars opgeleverd: de 5e prijs een dinerbon van de Postkamer was voor J. Pleiter, de vierde prijs een dinerbon van Cleopatra was voor Tamara Witteveen. De derde prijs een minuut gratis winkel bij Jumbo is gewonnen door Kim. De tweede prijs een kledingcheque van Yvon & Sven is gewonnen door Peter Slob en de Hoofdprijs een barbecue voor 10 personen van Plus van der Hoven is gewonnen door Dik van de Maarel. Alle prijswinnaars hebben hun prijs in ontvangst genomen

Dit jaar vindt de tweede Heerder Hessendag plaats op de dinsdag 1 augustus. 
De organisatie is in handen van leden van de ondernemersvereniging en Apeldoorn 2000. Er zijn weer veel koopjes te halen in het Heerder centrum. Als aanvulling op de braderie is er elke Hessendag een thema. Tijdens de tweede Hessendag op 1 augustus zullen er Food & Sale Trucks aanwezig zijn. 

De kinderen kunnen op elke Hessendag handel drijven op de kinderbraderie en zo een leuk zakcentje voor de vakantie bijverdienen. De kinderen kunnen dit jaar op de dag zelf vanaf 13 uur een plekje kopen voor € 2,00 bij het kerkplein van de Hervormde kerk aan de Bonenburgerlaan. Tevens zijn er enkele attracties voor de kinderen. Het publiek kan goed vertoeven op de gezellige terrassen in het centrum met s ’avonds optredens van artiesten die de sfeer helemaal afmaken.

Tijdens de Hessendagen is de Johanneskerk aan de Dorpsstraat open voor bezichtiging van 13.30 tot 16.30 uur. Tijdens de openstellingen zullen er vrijwilligers in de kerk aanwezig zijn om de bezoekers te ontvangen en om eventuele vragen te beantwoorden. Tussen 14.30 en 15.15 uur speelt er een organist op het orgel en van 16.00 tot 16.30 uur is er samenzang.
Tevens is de toren open voor beklimming. Een klimmetje naar boven voelt bij velen vaak als een fijne prestatie en boven op de toren "lacht" de omgeving u als het ware toe. Tijdens deze beklimming kan het uurwerk en de grote luidklok eens van dichtbij bekeken worden. Voor de torenbeklimming wordt een bescheiden vergoeding gevraagd.

De Heerder Hessendagen vinden plaats in het centrum van Heerde van 14.00 tot 21.00 uur. De laatste Hessendag vindt plaats op dinsdag 15 augustus

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.