achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Succesvolle 1e Hessendag

Gezellige kinderkleedjesmarkt op het kerkplein, prachtig weer, volle terrassen, een standwerkersconcour en de actie van de winkeliers zorgden voor een succesvolle eerste Hessendag

Tijdens de eerste Hessendag was er een standwerkersconcours, de punten behaald in Heerde tellen mee voor de landelijke competitie. De derde prijs was voor John Gruter  met producten voor de voeten, de tweede prijs was voor Errit Sjoerd van der Weerd met autopoets middelen en de eerste prijs was zeer overtuigend voor Lydia van der Ruit met vlekkenzeep.

De trekking van de actie van de ondernemers heeft de volgende hoofdprijswinnaars opgeleverd: de 5e prijs een dinerbon van de Postkamer was voor J. Pleiter, de vierde prijs een dinerbon van Cleopatra was voor Tamara Witteveen. De derde prijs een minuut gratis winkel bij Jumbo is gewonnen door Kim. De tweede prijs een kledingcheque van Yvon & Sven is gewonnen door Peter Slob en de Hoofdprijs een barbecue voor 10 personen van Plus van der Hoven is gewonnen door Dik van de Maarel. Alle prijswinnaars hebben hun prijs in ontvangst genomen

Dit jaar vindt de tweede Heerder Hessendag plaats op de dinsdag 1 augustus. 
De organisatie is in handen van leden van de ondernemersvereniging en Apeldoorn 2000. Er zijn weer veel koopjes te halen in het Heerder centrum. Als aanvulling op de braderie is er elke Hessendag een thema. Tijdens de tweede Hessendag op 1 augustus zullen er Food & Sale Trucks aanwezig zijn. 

De kinderen kunnen op elke Hessendag handel drijven op de kinderbraderie en zo een leuk zakcentje voor de vakantie bijverdienen. De kinderen kunnen dit jaar op de dag zelf vanaf 13 uur een plekje kopen voor € 2,00 bij het kerkplein van de Hervormde kerk aan de Bonenburgerlaan. Tevens zijn er enkele attracties voor de kinderen. Het publiek kan goed vertoeven op de gezellige terrassen in het centrum met s ’avonds optredens van artiesten die de sfeer helemaal afmaken.

Tijdens de Hessendagen is de Johanneskerk aan de Dorpsstraat open voor bezichtiging van 13.30 tot 16.30 uur. Tijdens de openstellingen zullen er vrijwilligers in de kerk aanwezig zijn om de bezoekers te ontvangen en om eventuele vragen te beantwoorden. Tussen 14.30 en 15.15 uur speelt er een organist op het orgel en van 16.00 tot 16.30 uur is er samenzang.
Tevens is de toren open voor beklimming. Een klimmetje naar boven voelt bij velen vaak als een fijne prestatie en boven op de toren "lacht" de omgeving u als het ware toe. Tijdens deze beklimming kan het uurwerk en de grote luidklok eens van dichtbij bekeken worden. Voor de torenbeklimming wordt een bescheiden vergoeding gevraagd.

De Heerder Hessendagen vinden plaats in het centrum van Heerde van 14.00 tot 21.00 uur. De laatste Hessendag vindt plaats op dinsdag 15 augustus