achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Twee Horeca fietsroutes met culinaire omlijsting

De vorig jaar succesvolle Horeca Fietsroute heeft nu ook een langere versie. Naast de bestaande route van 32 kilometer is er nu ook een route van 52 kilometer. Aan de gratis fietsroute is een voucher verbonden waarmee de fietsers kunnen genieten van de culinaire omlijsting met verschillende gerechten.

Twee Horeca fietsroutes met culinaire omlijsting

De nieuwe route gaat ook door Hattem en met de veerpontjes Het Kleine Veer en het Kozakkenveer steken de fietsers ook twee keer de IJssel over. De uitbreiding kon gerealiseerd worden omdat nu ook Robin Jongbloed van het Wapen van Hattem is aangeschoven bij het initiatief van Tapperij Teun uit Wapenveld, restaurant IJsselzicht in Veessen en Brasserie Meat en Eat in Heerde. De verbinding tussen de vier bedrijven is dat ze alle vier lid zijn van de Koninklijke Horeca Nederland. De fietsroute is gratis en de voucher a 17,50 per persoon biedt de deelnemers koffie met gebak, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de horecabedrijven. Vorig jaar werd door Tapperij Teun uit Wapenveld, restaurant IJsselzicht in Veessen en Brasserie Meet & Eat Heerde het initiatief genomen voor de route van 32 kilometer. En met succes, binnen enkele weken kon men honderden deelnemers noteren. Nu is er dus ook een route van 52 kilometer naast de route van 32 kilometer. De korte route gaat door het bosgebied, de IJsselvallei en de kernen van de gemeente Heerde. De lange route gaat ook door Hattem en via de beide veerpontjes ook door het Overijsselse deel van de IJsselvallei. “De combinatie van het Veluwe massief en de IJsselvallei is een heel sterk punt. De afwisseling van het landschap en de rijke cultuurhistorie is in onze omgeving heel bijzonder”, zegt Robin Jongbloed van het Wapen ven Hattem.

Het idee voor de route werd geboren tijdens de cursus ‘Gastheer van het Landschap’ van het IVN. Daar namen tientallen ondernemers en vrijwilligers van de TIP’s aan deel. “De cursus was het duwtje in de rug om samen activiteiten te ontwikkelen. Als we toeristen naar dit gebied willen lokken, moeten we hun verblijf ook aantrekkelijk maken”, is volgens Teunis Fredriks de achterliggende gedachte. Door de bijbehorende voucher te kopen, kan men bij de vier bedrijven genieten van hun specialiteiten. Dat hoeft niet per se tijdens de dag dat de fietstocht gereden wordt. “Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om op een ander moment van de voucher gebruik te maken. De voucher is een jaar geldig”,legt Nol Janssen uit. De fietsroute is gratis te verkrijgen bij de vier genoemde horecabedrijven,bij de TIP's in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde. De vocher is te koop bij de vier genoemde horecabedrijven Tapperij Teun in Wapenveld, restaurant IJsselzicht in Veessen, Brasserie Meat en Eat in Heerde en Het Wapen van Hattem.