achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Mega-fietskaart Veluwe en IJsselvallei

Wethouder Wolbert Meijer heeft zaterdag bij de molen in Veessen uit handen van bestuurslid Nol Jansen van WIJZIJNHEERDE de nieuwe fietskaart Veluwe-IJsselvallei in ontvangst genomen.

Mega-fietskaart Veluwe en IJsselvallei

Drukkerij Koninklijke Van der Most uit Heerde heeft er ongeveer een vierkante meter papier voor nodig maar dan heb je ook een geweldige fietskaart van de Veluwe en de IJsselstreek. De kaart is een initiatief van de stichting Waterrijke Veluwe in samenwerking met de toeristische organisaties Rond Uit Hattem, Wij zijn Heerde en de VVV Epe.

De kaart werd afgelopen zaterdag gelanceerd door wethouder Wolbert Meijer van de gemeente Heerde. Hij kreeg de kaart uitgereikt door bestuurslid Nol Jansen van Wij zijn Heerde. Op de molensteen bij de mõlle van Bats in Veessen wordt de grote kaart uitgespreid. "Dit is een fantastische kaart. Als ik op vakantie, is het eerste wat ik doe een kaart kopen. Die geeft veel informatie, je hebt overzicht van het gebied waar je bent en je doet vaak nieuwe ideeën op. Een kaart vertelt vaak veel over het gebied", aldus wethouder Meijer. Die ook de uitsnede's van de Veluwe en de IJsselvallei op de achterzijde roemt. De grote kaart geeft de fietsroutes in het gebied tussen Zwolle, Deventer, Arnhem, Ede, Harderwijk en de Randmeren. Op de kaart zijn zaken aangegeven als de fietsknooppunten, de toeristische attracties en de locaties van de TIP's en de VVV's. Bijzonder is dat ook de afstanden tussen de knooppunten op de kaart zijn aangegeven. Een handig hulpmiddel om zelf je routes uit te zetten. Op de achterzijde worden de routes langs de IJssel en op de Noordoost Veluwe specifiek uitgelicht en worden de gemeenten Hattem, Heerde en Epe speciaal benadrukt, onder andere met kleurenfoto's. "De actieradius van toerfietsers wordt, mede door het toenemende gebruik van e-bikes, steeds groter. Verder zijn de knooppunten op de Veluwe recent aangepast en die informatie is ook verwerkt. We kunnen dan ook zeggen dat we een uiterst actuele fietskaart presenteren", vertelt Cees Bol namens de stichting Waterrijke Veluwe. De kaart is gemaakt in samenwerking met de Koninklijke Van der Most in Heerde en werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Vitens, Waterschap Vallei en Veluwe, Rabobank Noordoost Veluwe, Ir. R.R. van der Zee Stichting, Jan Nienhuis Vereniging, de Egberdina Wilhelmina Langenberg Stichting en de H. Maten Stichting. De kaart is a 7,95 te koop bij de TIP in Hattem, TIP/Shalom en Vrieze's Erfgoed in Wapenveld, TIP/Wereldwinkel in Heerde, Koek en Ei in Veessen en bij de VVV en restaurant Dennenheuvel in Epe.