achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Mega-fietskaart Veluwe en IJsselvallei

Wethouder Wolbert Meijer heeft zaterdag bij de molen in Veessen uit handen van bestuurslid Nol Jansen van WIJZIJNHEERDE de nieuwe fietskaart Veluwe-IJsselvallei in ontvangst genomen.

Mega-fietskaart Veluwe en IJsselvallei

Drukkerij Koninklijke Van der Most uit Heerde heeft er ongeveer een vierkante meter papier voor nodig maar dan heb je ook een geweldige fietskaart van de Veluwe en de IJsselstreek. De kaart is een initiatief van de stichting Waterrijke Veluwe in samenwerking met de toeristische organisaties Rond Uit Hattem, Wij zijn Heerde en de VVV Epe.

De kaart werd afgelopen zaterdag gelanceerd door wethouder Wolbert Meijer van de gemeente Heerde. Hij kreeg de kaart uitgereikt door bestuurslid Nol Jansen van Wij zijn Heerde. Op de molensteen bij de mõlle van Bats in Veessen wordt de grote kaart uitgespreid. "Dit is een fantastische kaart. Als ik op vakantie, is het eerste wat ik doe een kaart kopen. Die geeft veel informatie, je hebt overzicht van het gebied waar je bent en je doet vaak nieuwe ideeën op. Een kaart vertelt vaak veel over het gebied", aldus wethouder Meijer. Die ook de uitsnede's van de Veluwe en de IJsselvallei op de achterzijde roemt. De grote kaart geeft de fietsroutes in het gebied tussen Zwolle, Deventer, Arnhem, Ede, Harderwijk en de Randmeren. Op de kaart zijn zaken aangegeven als de fietsknooppunten, de toeristische attracties en de locaties van de TIP's en de VVV's. Bijzonder is dat ook de afstanden tussen de knooppunten op de kaart zijn aangegeven. Een handig hulpmiddel om zelf je routes uit te zetten. Op de achterzijde worden de routes langs de IJssel en op de Noordoost Veluwe specifiek uitgelicht en worden de gemeenten Hattem, Heerde en Epe speciaal benadrukt, onder andere met kleurenfoto's. "De actieradius van toerfietsers wordt, mede door het toenemende gebruik van e-bikes, steeds groter. Verder zijn de knooppunten op de Veluwe recent aangepast en die informatie is ook verwerkt. We kunnen dan ook zeggen dat we een uiterst actuele fietskaart presenteren", vertelt Cees Bol namens de stichting Waterrijke Veluwe. De kaart is gemaakt in samenwerking met de Koninklijke Van der Most in Heerde en werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Vitens, Waterschap Vallei en Veluwe, Rabobank Noordoost Veluwe, Ir. R.R. van der Zee Stichting, Jan Nienhuis Vereniging, de Egberdina Wilhelmina Langenberg Stichting en de H. Maten Stichting. De kaart is a 7,95 te koop bij de TIP in Hattem, TIP/Shalom en Vrieze's Erfgoed in Wapenveld, TIP/Wereldwinkel in Heerde, Koek en Ei in Veessen en bij de VVV en restaurant Dennenheuvel in Epe.

 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.