achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

NK dammen jeugd in Heerde

Van 10 tot en met 15 juli is Heerde weer het middelpunt van damliefhebbers uit Nederland. Dan wordt het NK aspiranten (tm 16 jaar) en junioren meisjes (tm 19 jaar) gehouden in MFA De Heerd. Organisator is Damclub Ons Genoegen uit Wapenveld, die naast het toernooi van deze 15 toppers ook weer allerlei activiteiten organiseert voor club-, school- en huisdammers.

Op maandagochtend 10 juli begint het NK voor de jeugd tm 16 jaar. Om 10:00 uur is de opening en vanaf 10:30 wordt gespeeld om de titel Nederlands Kampioen. Dit gebeurt in een rondtoernooi, waarbij op maandag, woensdag en vrijdag twee ronden per dag worden gespeeld en dinsdag, donderdag en zaterdag één ronde. Op woensdagmiddag beginnen de junioren meisjes. Zij zijn maar met vijf speelsters en dus volstaat daar vijf ronden, waarvan de dubbele ronde dus op de vrijdag plaatsvindt. De meeste spelers verblijven op park De Koerberg / Molecaten, hetgeen mogelijk is dankzij het Rabofonds.

Elektronische borden
Sinds enkele jaren is het gebruikelijk dat bij deze leeftijdsgroep de partijen worden gespeeld op elektronische borden. Deze zijn gekoppeld aan het internet, waardoor de partijen in de hele wereld live te volgen zijn. Hier wordt doorgaans zeer intensief gebruik van gemaakt. Damliefhebbers die niet naar Heerde komen om de partijen en NK deelnemers te zien, hoeven daardoor, behalve de sfeer, niets te missen.

Breed activiteitenprogramma
De Damclub in Wapenveld staat erom bekend altijd veel voor damliefhebbers te organiseren, die niet direct bij een club aangesloten zijn. Denk aan schooldammers, of mensen die het wel leuk vinden, maar niet wekelijks de clubavond kunnen bezoeken. Ook tijdens dit toernooi heeft deze groep weer volop keuze, al zijn clubdammers uit de wijde omgeving uiteraard ook van harte welkom! Zo is er op maandagavond een sneldamtoernooi, op dinsdag een 4-mains – een beetje speciaal voor de jeugd.

Simultaan tegen Nederlands Kampioen dammen
Iedereen die dat wil kan op vrijdag spelen tegen de huidige Nederlands Kampioen: Martijn van IJzendoorn (20). Deze activiteit is kostenloos, dankzij sponsoring van de Jan Nienhuis Vereniging.

Doe mee of kom in die week gewoon eens kijken in MFA De Heerd hoe intense concentratie er bij pubers uit kan zien. Kijk voor meer informatie over tijden en mailadressen om aan te melden voor activiteiten op: www.Damclub-onsgenoegen.nl

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.