achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

NK dammen jeugd in Heerde

Van 10 tot en met 15 juli is Heerde weer het middelpunt van damliefhebbers uit Nederland. Dan wordt het NK aspiranten (tm 16 jaar) en junioren meisjes (tm 19 jaar) gehouden in MFA De Heerd. Organisator is Damclub Ons Genoegen uit Wapenveld, die naast het toernooi van deze 15 toppers ook weer allerlei activiteiten organiseert voor club-, school- en huisdammers.

Op maandagochtend 10 juli begint het NK voor de jeugd tm 16 jaar. Om 10:00 uur is de opening en vanaf 10:30 wordt gespeeld om de titel Nederlands Kampioen. Dit gebeurt in een rondtoernooi, waarbij op maandag, woensdag en vrijdag twee ronden per dag worden gespeeld en dinsdag, donderdag en zaterdag één ronde. Op woensdagmiddag beginnen de junioren meisjes. Zij zijn maar met vijf speelsters en dus volstaat daar vijf ronden, waarvan de dubbele ronde dus op de vrijdag plaatsvindt. De meeste spelers verblijven op park De Koerberg / Molecaten, hetgeen mogelijk is dankzij het Rabofonds.

Elektronische borden
Sinds enkele jaren is het gebruikelijk dat bij deze leeftijdsgroep de partijen worden gespeeld op elektronische borden. Deze zijn gekoppeld aan het internet, waardoor de partijen in de hele wereld live te volgen zijn. Hier wordt doorgaans zeer intensief gebruik van gemaakt. Damliefhebbers die niet naar Heerde komen om de partijen en NK deelnemers te zien, hoeven daardoor, behalve de sfeer, niets te missen.

Breed activiteitenprogramma
De Damclub in Wapenveld staat erom bekend altijd veel voor damliefhebbers te organiseren, die niet direct bij een club aangesloten zijn. Denk aan schooldammers, of mensen die het wel leuk vinden, maar niet wekelijks de clubavond kunnen bezoeken. Ook tijdens dit toernooi heeft deze groep weer volop keuze, al zijn clubdammers uit de wijde omgeving uiteraard ook van harte welkom! Zo is er op maandagavond een sneldamtoernooi, op dinsdag een 4-mains – een beetje speciaal voor de jeugd.

Simultaan tegen Nederlands Kampioen dammen
Iedereen die dat wil kan op vrijdag spelen tegen de huidige Nederlands Kampioen: Martijn van IJzendoorn (20). Deze activiteit is kostenloos, dankzij sponsoring van de Jan Nienhuis Vereniging.

Doe mee of kom in die week gewoon eens kijken in MFA De Heerd hoe intense concentratie er bij pubers uit kan zien. Kijk voor meer informatie over tijden en mailadressen om aan te melden voor activiteiten op: www.Damclub-onsgenoegen.nl

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken