achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Burgemeester Inez Pijnenburg kondigt afscheid aan

Burgemeester Inez Pijnenburg van Heerde heeft haar vertrek aangekondigd. Zij legt haar functie met ingang van 15 oktober neer. Haar afscheid is gepland voor 12 oktober.

Burgemeester Inez Pijnenburg kondigt afscheid aan

Aan het begin van de raadsvergadering legde burgemeester Pijnenburg de volgende verklaring af:

"Sinds 16 mei 2008 ben ik burgemeester van de gemeente Heerde en voorzitter van uw raad. Met heel veel liefde en grote betrokkenheid mocht ik ruim 9 jaar dit fantastische ambt vervullen. Een periode waarin wij met elkaar mooie ontwikkelingen hebben gerealiseerd en goede initiatieven hebben genomen. Elke dag heb ik daarvan genoten en er voor 200% aan bijgedragen. In zo’n tijdsbestek zie je je directe omgeving veranderen en dan komt er een dag dat je je realiseert dat ook jouw rol in dit geheel veranderd is. Met pijn in mijn hart heb ik na ampele overwegingen en in overleg met de commissaris van de koning besloten mijn ambtsperiode niet af te maken. Ik zal zijne majesteit de Koning vragen mij per 15 oktober 2017 eervol ontslag te verlenen. Zoals u mij kent, zal ik me de komende maanden met hart en ziel blijven inzetten voor deze mooie gemeente en haar inwoners!". 

Verklaring 

De gemeenteraad kwam aansluitend met de volgende verklaring: "De gemeenteraad en het college respecteren de keuze van de burgemeester. Zij hebben haar leren kennen als een zeer bevlogen persoonlijkheid. Met grote toewijding, inzet en enthousiasme heeft de burgemeester zich altijd ingespannen. Overal in de gemeente en bij talloze gelegenheden was zij aanwezig en toonde zij haar betrokkenheid. Raad en college kunnen zich dan ook goed voorstellen dat het voor haar niet gemakkelijk was om tot dit besluit te komen. Zij danken haar voor haar enorme inzet. Haar afscheid vindt plaats op donderdag 12 oktober. In overleg met de Commissaris van de Koning wordt de functie van de burgemeester eerst tijdelijk waargenomen na haar vertrek.