achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Burgemeester Inez Pijnenburg kondigt afscheid aan

Burgemeester Inez Pijnenburg van Heerde heeft haar vertrek aangekondigd. Zij legt haar functie met ingang van 15 oktober neer. Haar afscheid is gepland voor 12 oktober.

Burgemeester Inez Pijnenburg kondigt afscheid aan

Aan het begin van de raadsvergadering legde burgemeester Pijnenburg de volgende verklaring af:

"Sinds 16 mei 2008 ben ik burgemeester van de gemeente Heerde en voorzitter van uw raad. Met heel veel liefde en grote betrokkenheid mocht ik ruim 9 jaar dit fantastische ambt vervullen. Een periode waarin wij met elkaar mooie ontwikkelingen hebben gerealiseerd en goede initiatieven hebben genomen. Elke dag heb ik daarvan genoten en er voor 200% aan bijgedragen. In zo’n tijdsbestek zie je je directe omgeving veranderen en dan komt er een dag dat je je realiseert dat ook jouw rol in dit geheel veranderd is. Met pijn in mijn hart heb ik na ampele overwegingen en in overleg met de commissaris van de koning besloten mijn ambtsperiode niet af te maken. Ik zal zijne majesteit de Koning vragen mij per 15 oktober 2017 eervol ontslag te verlenen. Zoals u mij kent, zal ik me de komende maanden met hart en ziel blijven inzetten voor deze mooie gemeente en haar inwoners!". 

Verklaring 

De gemeenteraad kwam aansluitend met de volgende verklaring: "De gemeenteraad en het college respecteren de keuze van de burgemeester. Zij hebben haar leren kennen als een zeer bevlogen persoonlijkheid. Met grote toewijding, inzet en enthousiasme heeft de burgemeester zich altijd ingespannen. Overal in de gemeente en bij talloze gelegenheden was zij aanwezig en toonde zij haar betrokkenheid. Raad en college kunnen zich dan ook goed voorstellen dat het voor haar niet gemakkelijk was om tot dit besluit te komen. Zij danken haar voor haar enorme inzet. Haar afscheid vindt plaats op donderdag 12 oktober. In overleg met de Commissaris van de Koning wordt de functie van de burgemeester eerst tijdelijk waargenomen na haar vertrek.

 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.