achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Historische Koetsentocht door Heerde en Hattem

Zaterdag 1 juli staan Wapenveld en Hattem weer in het teken van paarden en authentieke rijtuigen.Ook wordt een stop gehouden op het Hoornerfeest en het festijn wordt afgesloten met een defilé op Vrieze's Erfgoed.

Historische Koetsentocht door Heerde en Hattem

 Veel zal er te zien zijn van vervoermiddelen, die vroeger door de adel en de landman gebruikt werden. èUiteraard was de uitvoering vaak afhankelijk van de welstand van de eigenaar. Ook hing het ten nauwste samen met wat de streek aan voertuigen bood. Toen de families op buitenplaatsen of in de steden een deel van hun rijtuigen afschaften en er een toen nog zeldzame automobiel voor in de plaats namen dachten we dat het tijdperk van het rijtuig voorgoed verdwenen was; het tegendeel blijkt inmiddels waar. Wie zich verdiept in oude reisverhalen van weleer wordt geconfronteerd met allerlei prachtige wetenswaardigheden: veel anekdotes en verhalen zullen dan ook tijdens het defilé verteld worden door de opperspreekstalmeester. Om 11.00 uur kunt u de rijtuigen bewonderen bij Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld, om 12.00 uur bij de Haven in Hattem, om 12.45 uur op de parkeerplaats bij uitspanning Molecaten, om 14.30 uur bij het Hoornerfeest en om 15.30 uur vindt het defilé plaats bij Vrieze’s Erfgoed.

Route 

11.00 uur vertrek clubterrein het Wapenvelds Gerij, Kloosterbrug, Vrieze’s Erfgoed, Berghuizerlaan, Grote weg, Burgemeester Honcooplaan, Veldweg, Libanonweg, Veldweg, Stadslaan, de Markt, Ridderstraat, Molenbelt, Nieuwe weg, Parkeerplaats Haven (stop), Gelderse dijk, Van Bijleveldsingel, Hessenweg, Landgoed Molecaten, Wagtelenberg, Parkeerplaats uitspanning Molencaten (stop), Koeweg, Leemkuleweg, Molenweg, Flessenbergerweg, Parallelweg, Revelingseweg, de Rolders, Beatrixweg, Hoornerfeest (stop), Beatrixweg, Meenseweg, Evergunnebrug, Wolbersdijk, de Steeg, Lagestraat, Revelingseweg, Hoogestraat, Lagestraat, Manenberger brug, Klapperdijk, Stationsweg, HGD Cramerstraat, Kwartelweg, de Vree, Park, 154.30 uur Vrieze’s Erfgoed (defilé)

 

Historische Koetsentocht door Heerde en Hattem Historische Koetsentocht door Heerde en Hattem 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken