achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Historische Koetsentocht door Heerde en Hattem

Zaterdag 1 juli staan Wapenveld en Hattem weer in het teken van paarden en authentieke rijtuigen.Ook wordt een stop gehouden op het Hoornerfeest en het festijn wordt afgesloten met een defilé op Vrieze's Erfgoed.

Historische Koetsentocht door Heerde en Hattem

 Veel zal er te zien zijn van vervoermiddelen, die vroeger door de adel en de landman gebruikt werden. èUiteraard was de uitvoering vaak afhankelijk van de welstand van de eigenaar. Ook hing het ten nauwste samen met wat de streek aan voertuigen bood. Toen de families op buitenplaatsen of in de steden een deel van hun rijtuigen afschaften en er een toen nog zeldzame automobiel voor in de plaats namen dachten we dat het tijdperk van het rijtuig voorgoed verdwenen was; het tegendeel blijkt inmiddels waar. Wie zich verdiept in oude reisverhalen van weleer wordt geconfronteerd met allerlei prachtige wetenswaardigheden: veel anekdotes en verhalen zullen dan ook tijdens het defilé verteld worden door de opperspreekstalmeester. Om 11.00 uur kunt u de rijtuigen bewonderen bij Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld, om 12.00 uur bij de Haven in Hattem, om 12.45 uur op de parkeerplaats bij uitspanning Molecaten, om 14.30 uur bij het Hoornerfeest en om 15.30 uur vindt het defilé plaats bij Vrieze’s Erfgoed.

Route 

11.00 uur vertrek clubterrein het Wapenvelds Gerij, Kloosterbrug, Vrieze’s Erfgoed, Berghuizerlaan, Grote weg, Burgemeester Honcooplaan, Veldweg, Libanonweg, Veldweg, Stadslaan, de Markt, Ridderstraat, Molenbelt, Nieuwe weg, Parkeerplaats Haven (stop), Gelderse dijk, Van Bijleveldsingel, Hessenweg, Landgoed Molecaten, Wagtelenberg, Parkeerplaats uitspanning Molencaten (stop), Koeweg, Leemkuleweg, Molenweg, Flessenbergerweg, Parallelweg, Revelingseweg, de Rolders, Beatrixweg, Hoornerfeest (stop), Beatrixweg, Meenseweg, Evergunnebrug, Wolbersdijk, de Steeg, Lagestraat, Revelingseweg, Hoogestraat, Lagestraat, Manenberger brug, Klapperdijk, Stationsweg, HGD Cramerstraat, Kwartelweg, de Vree, Park, 154.30 uur Vrieze’s Erfgoed (defilé)

 

Historische Koetsentocht door Heerde en Hattem Historische Koetsentocht door Heerde en Hattem 

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.