achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Historische Koetsentocht door Heerde en Hattem

Zaterdag 1 juli staan Wapenveld en Hattem weer in het teken van paarden en authentieke rijtuigen.Ook wordt een stop gehouden op het Hoornerfeest en het festijn wordt afgesloten met een defilé op Vrieze's Erfgoed.

Historische Koetsentocht door Heerde en Hattem

 Veel zal er te zien zijn van vervoermiddelen, die vroeger door de adel en de landman gebruikt werden. èUiteraard was de uitvoering vaak afhankelijk van de welstand van de eigenaar. Ook hing het ten nauwste samen met wat de streek aan voertuigen bood. Toen de families op buitenplaatsen of in de steden een deel van hun rijtuigen afschaften en er een toen nog zeldzame automobiel voor in de plaats namen dachten we dat het tijdperk van het rijtuig voorgoed verdwenen was; het tegendeel blijkt inmiddels waar. Wie zich verdiept in oude reisverhalen van weleer wordt geconfronteerd met allerlei prachtige wetenswaardigheden: veel anekdotes en verhalen zullen dan ook tijdens het defilé verteld worden door de opperspreekstalmeester. Om 11.00 uur kunt u de rijtuigen bewonderen bij Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld, om 12.00 uur bij de Haven in Hattem, om 12.45 uur op de parkeerplaats bij uitspanning Molecaten, om 14.30 uur bij het Hoornerfeest en om 15.30 uur vindt het defilé plaats bij Vrieze’s Erfgoed.

Route 

11.00 uur vertrek clubterrein het Wapenvelds Gerij, Kloosterbrug, Vrieze’s Erfgoed, Berghuizerlaan, Grote weg, Burgemeester Honcooplaan, Veldweg, Libanonweg, Veldweg, Stadslaan, de Markt, Ridderstraat, Molenbelt, Nieuwe weg, Parkeerplaats Haven (stop), Gelderse dijk, Van Bijleveldsingel, Hessenweg, Landgoed Molecaten, Wagtelenberg, Parkeerplaats uitspanning Molencaten (stop), Koeweg, Leemkuleweg, Molenweg, Flessenbergerweg, Parallelweg, Revelingseweg, de Rolders, Beatrixweg, Hoornerfeest (stop), Beatrixweg, Meenseweg, Evergunnebrug, Wolbersdijk, de Steeg, Lagestraat, Revelingseweg, Hoogestraat, Lagestraat, Manenberger brug, Klapperdijk, Stationsweg, HGD Cramerstraat, Kwartelweg, de Vree, Park, 154.30 uur Vrieze’s Erfgoed (defilé)

 

Historische Koetsentocht door Heerde en Hattem Historische Koetsentocht door Heerde en Hattem