achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Horecaconvenant bevordert ‘veilig uitgaan’ in Heerde

Met de ondertekening van het horecaconvenant werken de gemeente Heerde, de horeca en de politie samen om veilig uitgaan te bevorderen.

Het doel van het convenant is om overlast als gevolg van het uitgaansleven te voorkomen, dan wel te beperken. Nieuw in het convenant is de individuele horeca-ontzegging.

Het convenant werd op 12 juni ondertekend door burgemeester Pijnenburg, de teamchef van de politie, dhr Bijsterbosch, en de voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Hattem-Heerde, dhr. Fredriks.

Individuele horeca-ontzegging

Met de individuele horeca-ontzegging (iho) kan een horecaondernemer iemand de toegang tot zijn zaak weigeren, bijvoorbeeld omdat die de huisregels van de horecagelegenheid heeft overtreden. Wanneer die persoon dan toch binnenkomt, kan de ondernemer aangifte doen van huisvredebreuk. Op basis daarvan kan de politie een onderzoek instellen. De ondernemer zelf bepaalt de duur van de ontzegging en meldt dit schriftelijk aan de betreffende persoon. Ook de politie krijgt een afschrift van deze ontzegging.

Ruimere openingstijden

Horecaondernemers die deelnemen aan het convenant mogen ruimere openingstijden aanhouden. Op basis van de apv mogen ze tot 01.00 uur openblijven. Na ondertekening van het convenant kunnen ze de openingstijden verruimen tot 03.00 uur in het weekend en tot 02.00 uur op andere dagen.

Verschillende rollen

Elk van de partners die het convenant hebben ondertekend, heeft een eigen rol in de veiligheid in het uitgaansleven. De gemeente is verantwoordelijk voor het lokale veiligheidsbeleid, horecaondernemers zijn verantwoordelijk voor de gang van zaken in en rond hun bedrijf (onder andere drankverstrekking aan 18+ en alertheid op drugs en wapens) en de politie richt zich op opsporing van strafbare feiten en houdt toezicht.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.