achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Erepenning voor bewaker cultureel erfgoed

Herman Visser ontving op vrijdag 9 juni de Zilveren Erepenning van de gemeente Heerde. Dit gebeurde tijdens een reünie van de Dialectwârkgroep Heerde.

Erepenning voor bewaker cultureel erfgoed

De heer Visser ontving de Erepenning vanwege zijn grote verdiensten voor de gemeente Heerde, vooral voor het behoud van cultureel erfgoed. Bij de Erepenning hoort ook een vermelding in het ‘Ereboek der gemeente Heerde’.

Herman Visser heeft een grote rol gespeeld in de bewustwording van het belang van erfgoed in Heerde. Als voorzitter van Stichting Molenbezit Heerde heeft hij veel aandacht weten te krijgen voor de Mölle van Bats in Veessen en heeft hij een belangrijke rol gehad bij het ontwikkelen van Vrieze’s Erfgoed tot bezoekerscentrum. Zo heeft hij een grote rol gehad bij de overdracht van dit complex aan de Stichting Molenbezit. Ook is hij vast onderdeel van de vrijwilligersgroep van dit bezoekerscentrum.

Vanuit de stichting Vriendenkring 13 april 1945, waarvan hij ook medeoprichter is, vertelt hij jaarlijks aan grote groepen kinderen het verhaal over 13 april 1945, toen 12 mensen door de Duitsers werden gefusilleerd bij de Klementbrug. 

Verder speelde Herman Visser een belangrijke rol bij de Dialectwârkgroep Heerde). Hij was intensief betrokken bij het jaarlijks verzorgen van de dialectcursus “Uule, Wulle Zuule”. Veel (nieuwe) inwoners van Heerde hebben onder zijn leiding het dialect leren verstaan en spreken. Daarnaast hoorde bij de cursus een stuk lokale cultuurhistorie over gebruiken, streeknamen en gezegden. Verder heeft hij vanuit de dialectwârkgroep het Nieje Heerder woord`nboek samengesteld.

Bij de Johanneskerk in Heerde is hij nauw betrokken bij de instandhouding van de kerktoren en is hij een van de gidsen die aan talloze mensen het verhaal van de Hervormde kerk heeft verteld. Burgemeester Inez Pijnenburg wees vooral op de grote persoonlijke aandacht die Herman voor mensen heeft. "Jij inspireert mensen om je heen en stelt je heel dienstbaar en zorgsaam. Het dienen van de gemeenschap staat bij jou heel hoog in het vaandel", aldus de burgemeester. Die vervolgens de versierselen behorend bij de Erepenning uitreikte. Waarna de aanwezige gasten begeleid door Jan van Leeuwen op accordeon uit volle borst het Heerder volkslied zongen. 

 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.