achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

MusicBoxz Muziekcafé vanuit de Posthoorn

Lancering Rock around the MusicBoxz

Zaterdag 17 juni verzorgt MusicBoxz (out of the boxz) Internet Radio opnieuw een live muziekcafé uitzending vanuit de Posthoorn in Epe. Ook dit keer zijn er weer diverse muzikale gasten aanwezig.

Epenaar Tom van Moorst is een 23-jarige gitarist en componist (tegenwoordig woonachtig in Zwolle) die momenteel bezig is met de laatste loodjes voor zijn Bachelor muziek. Als vierdejaars student aan de Academie voor Popcultuur richt hij zich momenteel op zijn afstuderen. De liefde en inspiratie voor muziek is ontstaan door bands als Muse, Radiohead, Trivium en Avenged Sevenfold.

Het pronkstuk van zijn Bachelor Muziek wordt zijn debuutalbum Head & Heart. Het moge duidelijk zijn dat het zowel bombastisch als ingetogen gaat worden. Een bezetting bestaande uit een band, een koor, strijkers en maar liefst vijf verschillende leadvocalisten wekken de Van Moorst-sound tot leven. Het complete album is door Tom zelf gecomponeerd en gearrangeerd.

De opleiding aan de Academie voor Popcultuur bracht hem eerder al zijn eerste samenwerking met een drietal andere muziekstudenten. Deze samenwerking uitte zich in de band ‘Smiley Virus’. Een jonge rockband die zich richtte op het maken van alternatieve pop-rock. Na twee jaar optreden en een eigen EP zijn de bandleden allemaal hun eigen weg ingeslagen.

In zijn ontwikkeling tot een veelzijdig muzikant wordt er nu naar een apotheose toegewerkt: Op 13 juni zal de release van zijn debuutalbum plaatsvinden in Poppodium Hedon ter Zwolle.

Tom komt op 17 juni naar het MusicBoxz muziekcafé om er over te vertellen.

Met Jan-Willem Nitert en Jan Bosman wordt vooruitgeblikt naar de 22e editie van Jazz Comes To Town. Vanaf 8 juli zal Epe vijf zaterdagen in het teken staan van livemuziek op hoog niveau. Het gratis toegankelijke Jazz Comes To Town is uitgegroeid tot een landelijk bekend evenement en trekt zelfs van buiten onze landsgrenzen publiek.

Optredende acts zijn dit jaar WhoSheDo, Jazz Connection, Rootbag, Mrs. Hips, Them Lewis Boys, Phil Bee’s Freedom, Vermuyen & Friends, Hans Dulfer Band XL, The Originators en Kasper!

Last but not least: Tijdens het muziekcafé wordt een nieuw programma van MusicBoxz gelanceerd: Rock Around The MusicBoxz, samengesteld en gepresenteerd door Erik Strijk.

Uitzending elke laatste woensdag van de maand van 20.00 tot 22.00 uur.

"Music is life & life is Music" ...de quote die perfect bij Erik Strijk past. Erik is al meer als 35 jaar een grote Rock and Roll en Blues fan. Een verwoede verzamelaar van diverse Rock and Roll stijlen, Jaren 50, Rockabilly, Blues, Doo Wop, Jump & Jive, Hillbilly, Boogie Woogie, en Swing Music. In het programma Rock Around The Musicboxz neemt hij je mee in zijn muzikale Cadillac om de zijwegen te pakken van The Rock and Roll Highway. Zoals Erik beaamt : "Rock & Roll is eigenlijk nooit weg geweest, nog steeds verschijnen er prachtige platen die amper op de Nederlandse radiostations te horen zijn". Rock- Around- The- MusicBoxz is een uniek programma die je een "kijkje" geeft in de Rock & Roll keuken, waar het vuur nog steeds brandt. Oud materiaal maar ook nieuw materiaal zullen de revue passeren. Diverse stijlen worden samengebracht in de Rock-Around-The-Musicboxz uitzendingen die maandelijks te beluisteren zijn. Met vooral een hoog vetkuiven gehalte. Het idee is ontstaan na een inzending van een playlist voor het programma "De Keuze Van..." , door veel luisteraars enthousiast ontvangen. Met als vervolg:  "Rock and Roll Is Here To Stay" , ready for a ride?!!

De livemuziek die bij dit programma hoort wordt verzorgd door de Old School Psychobillyband Frantic Vermin.

Vanzelfsprekend is deze avond de gehele uitzending te beluisteren tussen 20.00 uur en 00.00 uur op Musicboxz, maar nog leuker is om gezellig de uitzending bij te wonen in de Posthoorn. Wees welkom!

Op zaterdag 1 juli is MusicBoxz overigens ook weer aanwezig bij de GrooveTown Jamsessie in de Middenstip in Epe.Musicboxz zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uit met een brede keus uit jazz, blues, pop, rock en soul. Op maandagavond, donderdagavond en vrijdagavond tussen 20.00 uur en 22.00 uur zenden in volgorde Arjan Wittingen (Wittingen Draait Terug), Jan Egbert Kieskamp (The Music Boxz) en Marcel Hergaarden (Flashback) live uit. Elke dinsdagavond zijn mixen van Ben Liebrand te beluisteren en op de woensdagavond is er tot nu toe een registratie van een live concert.

Op zaterdag- en zondagmorgen tussen 10.00 uur en 12.00 is het tijd voor Vout en Goud, samengesteld door Yoka van Beek. Ook wordt er in het weekend aandacht besteed aan o.a. nederpop, jazz, blues en symfo.

Uiteraard is er ook ruim aandacht voor live evenementen in de regio. Zo wordt ook 1 juli live verslag gedaan van Groovetown, de succesvolle jammsessie in de Middenstip. Aankomende zomer zal ook 5 weken lang verslag worden gedaan van Jazz Comes To Town. Kortom: is er een muziekevenement in de regio, dan is Musicboxz erbij!

Musicboxz is als volgt te beluisteren
http://stream.musicboxz.nl:8003/listen.pls 
http://tunein.com/radio/Musicboxz-Internet-Radio-s277897/ 
http://vtuner.com/setupapp/guide/asp/func/dynampls.asp… 
http://www.radio.garden/live/epe/musicboxz-internet-radio/ 
http://www.musicboxz.nl

- http://live.audials.com/

- DAB+ Kanaal 7B regio Amsterdam

Eerdere uitzendingen van MusicBoxz Internet Radio zijn hier te beluisteren:https://hearthis.at/musicboxzradio-1f/#groups

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken