achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Open Tuinen Groei & Bloei Zwolle en omstreken

Op 17 en 18 juni 2017 kunt u zich laten inspireren tijdens het Open Tuinen weekend.

Jaarlijks organiseert Groei & Bloei landelijk deze Nationale Tuinweek. Afdeling Zwolle doet mee aan het Open Tuinen Weekeind. In deze overgangsperiode van lente naar zomer zijn de tuinen namelijk op hun bloeirijkst. Dit jaar zijn er maar liefst dertien deelnemende locatie's. Dit evenement biedt u de uitgelezen mogelijkheid om ongedwongen binnen te gaan in de opengestelde tuinen van de leden van Groei & Bloei.

Er is vrije toegang!( behalve bij Harry Pierik) De gastvrije eigenaren leiden u graag rond in hun tuin of laten u zelf de mooiste plekjes daarin ontdekken. Sommige tuinen zijn groot, andere tuinen zijn kleiner. Allemaal zijn de ze met grote liefde verzorgd om u te inspireren en te enthousiasmeren op het gebied van tuinieren.

U zult merken dat er ook een aantal andere hobby's wordt getoond. Beeldhouwen, schilderen, keramiek, pluktuin en de mooiste creaties op het gebied van bloemschikken worden in combinatie gebracht met het aloude tuinieren. In sommige tuinen wordt voor een geringe prijs koffie of thee geschonken. Laat u zich verrassen en bezoek 17 en/of 18 juni alle twaalf tuinen of een aantal ervan per auto of op de fiets. Via de site van zwolle.groei.nl kunt u alle adressen vinden en zelfs een folder uitprinten, waarna u alle adressen bij de hand heeft voor een routeplan.

Afdeling Groei & Bloei Zwolle wenst u een prachtig tuinseizoen met veel inspiratie en plezier. Tot ziens in één van de Open Tuinen!

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken