achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Open Tuinen Groei & Bloei Zwolle en omstreken

Op 17 en 18 juni 2017 kunt u zich laten inspireren tijdens het Open Tuinen weekend.

Jaarlijks organiseert Groei & Bloei landelijk deze Nationale Tuinweek. Afdeling Zwolle doet mee aan het Open Tuinen Weekeind. In deze overgangsperiode van lente naar zomer zijn de tuinen namelijk op hun bloeirijkst. Dit jaar zijn er maar liefst dertien deelnemende locatie's. Dit evenement biedt u de uitgelezen mogelijkheid om ongedwongen binnen te gaan in de opengestelde tuinen van de leden van Groei & Bloei.

Er is vrije toegang!( behalve bij Harry Pierik) De gastvrije eigenaren leiden u graag rond in hun tuin of laten u zelf de mooiste plekjes daarin ontdekken. Sommige tuinen zijn groot, andere tuinen zijn kleiner. Allemaal zijn de ze met grote liefde verzorgd om u te inspireren en te enthousiasmeren op het gebied van tuinieren.

U zult merken dat er ook een aantal andere hobby's wordt getoond. Beeldhouwen, schilderen, keramiek, pluktuin en de mooiste creaties op het gebied van bloemschikken worden in combinatie gebracht met het aloude tuinieren. In sommige tuinen wordt voor een geringe prijs koffie of thee geschonken. Laat u zich verrassen en bezoek 17 en/of 18 juni alle twaalf tuinen of een aantal ervan per auto of op de fiets. Via de site van zwolle.groei.nl kunt u alle adressen vinden en zelfs een folder uitprinten, waarna u alle adressen bij de hand heeft voor een routeplan.

Afdeling Groei & Bloei Zwolle wenst u een prachtig tuinseizoen met veel inspiratie en plezier. Tot ziens in één van de Open Tuinen!

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.