achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Nieuw Rustpunt in Wapenveld

Wapenveld is een nieuw Rustpunt rijker. Op Hemelvaartsdag hebben Sarry en Diny van der Scheer de eerste koffie geschonken en vanaf dat moment veel lovende reacties in ontvangst mogen nemen over hun 'superplek'. En als het aan het echtpaar ligt komt er meer. Ze hebben plannen klaar liggen voor camperplekken en een kanosteiger. 

Nieuw Rustpunt in Wapenveld

En daarmee krijgt Wapenveld er opnieuw een toeristische voorziening bij. Het aantal Bed&Breakfast blijft groeien, op 't Oever is een initiatief voor een camping, er wordt opnieuw gewerkt aan plannen voor verblijfsrecreatie op Ennerveld en mogelijk krijgt de locatie 't Zwarte Paard ook een horecapunt. Daarbij komt nu dus het inmiddels geopende Rustpunt en de bijbehorende plannen van Sarry. "Mede vanwege gezondheidsproblemen moest ik stoppen met mijn zaak in Twello. Toen de kans zich voor deed om ons in het ouderlijk huis te vestigen, hebben Diny en ik elkaar eens aan gekeken en besloten terug te gaan naar Wapenveld", vertelt Sarry. De plek is fantastisch. De Hoogestraat is, vanwege haar hoge ligging ten opzichte van het Wapenvelder Broek, één van de oudst bewoonde delen van Wapenveld. Het achtererf loopt glooiend af naar de Evergunne en heeft een weids uitzicht, nu ook op de dijk van de Hoogwatergeul. Het ondernemersbloed begon te kriebelen en binnen de kortste keren waren Sarry en Diny aan het plannen maken. Het stel gaat zelf veel op vakantie met een camper en besefte meteen dat hun prachtige locatie aan de Hoogestraat daar geschikt voor is. Maar ook het water van de Evergunne lokte, temeer omdat er gewerkt wordt aan kanoroutes in het gebied. In overleg met Ronald Rutgers Advies en Dienstverlening uit Vaassen, is inmiddels een plan gemaakt. Dat voorziet in de aanleg van een kolk op het laaggelegen terrein die in open verbinding staat met de meanderende Evergunne. Langs de rand van de kolk moeten zo'n vijftien camperplekken gerealiseerd worden. Over de uitvoering wordt inmiddels overleg gevoerd met de gemeente en het Waterschap Vallei en Veluwe. "De plannen zijn positief ontvangen maar voor je met de uitvoering kunt beginnen moet je wel allerlei procedures doorlopen. En bij mij kriebelt het natuurlijk, ik wil aan de slag", lacht Sarry. Wat wel meteen kon, was de aanleg van een Rustpunt. "Sinds Hemelvaartsdag zijn we open en de passanten vinden het een superplek", vertelt Diny. En geen wonder, het uitzicht is fantastisch en in het weiland lopen alpaca's, pony's en kippen. "Dit is weer waar we het voor doen. Veel contact met mensen, er is gezelligheid om de deur en we kunnen weer ondernemen. De start is in ieder geweldig", aldus het enthousiaste stel.

U vindt Scheer's Hoeve aan de Hogestraat 9a, 8191 LL Wapenveld

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken