achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

De Veluwe in je binnenzak: VA-boekje 2017

Het Veluwe Actief-boekje is een handzaam boekje, dat 7 juni voor het achtste achtereenvolgende jaar verschijnt. Het boekje toont in een notendop zeven Veluwse gemeenten: Apeldoorn, Epe, Heerde, Hattem, Nunspeet, Elburg en Oldebroek (ruim 25 dorpen).

Het boekje is een initiatief van Uitgeverij Gelderland uit Epe, in samenwerking met lokale VVV’s en toeristische organisaties.

Het Veluwe Actief-boekje fungeert als handleiding voor de toerist, die er graag op uit trekt naar omliggende dorpen en plaatsen. Naast een kleine selectie van activiteiten en attracties bevat het boekje ook praktische informatie, zoals adressen van de plaatselijke VVV’s / TIP's, telefoonnummers van dokters, hulpdiensten enzovoort.

De populariteit van het boekje zit ‘m in de overzichtelijkheid en het kleine formaat. “Je draagt de Veluwe in je binnenzak”, aldus een toerist over zijn reden om het boekje aan te schaffen. “Als we iets leuks willen doen op een dag blader ik snel even door het boekje.

Hoewel een gedrukte versie natuurlijk nooit zo actueeel is als een website. Maar je hebt niet altijd de beschikking over WiFi en bovendien moet ik dan veel meer zoeken en op tientallen sites klikken. Daarnaast dragen ook de kortingsbonnen in het boekje bij aan de populariteit.

In gedrukte vorm kost het boekje € 2. Veluwe Actief is in de deelnemende gemeenten onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandels, supermarkten, VVV’s en bij diverse camping- en horecagelegenheden. Verder is het boekje verkrijgbaar bij CODA en bij het Nationale Park de Hoge Veluwe. Deze link geeft een overzicht van de lijst met afhaaladressen: http://uitgeverijgelderland.nl/nl/scroll/126-veluwe_actief_locaties. De lijst wordt de komende tijd verder uitgebreid.

Veluwe Actief, een uitgave van Uitgeverij Gelderland uit Epe, telt 148 pagina’s en is verlevendigd met tientallen foto’s van activiteiten en sfeerplaatjes van de regio. ISBN: 978-94-91826-50-4.

Het VA-boekje is digitaal gratis te downloaden via deze link: http://uitgeverijgelderland.nl/krant/VA2017.

Binnen de dorpskernen van Heerde en Wapenveld is gratis WiFi, waarmee u ook de omliggende gemeenten kunt bekijken middels een handige overzichtspagina met links naar de gerelateerde activiteiten-websites.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken