achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

De Veluwe in je binnenzak: VA-boekje 2017

Het Veluwe Actief-boekje is een handzaam boekje, dat 7 juni voor het achtste achtereenvolgende jaar verschijnt. Het boekje toont in een notendop zeven Veluwse gemeenten: Apeldoorn, Epe, Heerde, Hattem, Nunspeet, Elburg en Oldebroek (ruim 25 dorpen).

Het boekje is een initiatief van Uitgeverij Gelderland uit Epe, in samenwerking met lokale VVV’s en toeristische organisaties.

Het Veluwe Actief-boekje fungeert als handleiding voor de toerist, die er graag op uit trekt naar omliggende dorpen en plaatsen. Naast een kleine selectie van activiteiten en attracties bevat het boekje ook praktische informatie, zoals adressen van de plaatselijke VVV’s / TIP's, telefoonnummers van dokters, hulpdiensten enzovoort.

De populariteit van het boekje zit ‘m in de overzichtelijkheid en het kleine formaat. “Je draagt de Veluwe in je binnenzak”, aldus een toerist over zijn reden om het boekje aan te schaffen. “Als we iets leuks willen doen op een dag blader ik snel even door het boekje.

Hoewel een gedrukte versie natuurlijk nooit zo actueeel is als een website. Maar je hebt niet altijd de beschikking over WiFi en bovendien moet ik dan veel meer zoeken en op tientallen sites klikken. Daarnaast dragen ook de kortingsbonnen in het boekje bij aan de populariteit.

In gedrukte vorm kost het boekje € 2. Veluwe Actief is in de deelnemende gemeenten onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandels, supermarkten, VVV’s en bij diverse camping- en horecagelegenheden. Verder is het boekje verkrijgbaar bij CODA en bij het Nationale Park de Hoge Veluwe. Deze link geeft een overzicht van de lijst met afhaaladressen: http://uitgeverijgelderland.nl/nl/scroll/126-veluwe_actief_locaties. De lijst wordt de komende tijd verder uitgebreid.

Veluwe Actief, een uitgave van Uitgeverij Gelderland uit Epe, telt 148 pagina’s en is verlevendigd met tientallen foto’s van activiteiten en sfeerplaatjes van de regio. ISBN: 978-94-91826-50-4.

Het VA-boekje is digitaal gratis te downloaden via deze link: http://uitgeverijgelderland.nl/krant/VA2017.

Binnen de dorpskernen van Heerde en Wapenveld is gratis WiFi, waarmee u ook de omliggende gemeenten kunt bekijken middels een handige overzichtspagina met links naar de gerelateerde activiteiten-websites.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.