achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Repaircafé Wapenveld repareert kapotte spullen

Wapenveld. Op dinsdag 13 juni a.s. is er repaircafé in de Hof van Cramer. Tussen 14:00 uur en 16:00 uur kunnen inwoners van Wapenveld e.o. hier met hun kapotte spullen terecht.

Wat is een repaircafé?
Een Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om het (samen) repareren van kleding, elektrische apparaten, speelgoed etc. U kunt van thuis kapotte spullen met eventueel de vervangende onderdelen meenemen. Handige vrijwilligers gaan voor u aan de slag; u mag meekijken. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. U kunt ook ontspannen wachten en gebruik maken van de leestafel van de bibliotheek waar couranten en allerlei tijdschriften liggen.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Het Repair Café brengt daar verandering in! Mensen worden op een andere manier geleerd naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteitsverandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

In het repaircafé is gereedschap aanwezig. De toegang en een kop koffie is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het repaircafé vindt plaats op 13 juni. In juli en augustus is er geen repaircafé. De eerstvolgende na de zomervakantie is op dinsdagmiddag 12 september. Tijdens de openingsuren kunt u ook oude mobiele telefoons en cartridges inleveren. De opbrengst hiervan komt ten goede aan Kika, het kinderkankerfonds. Meer informatie is te verkrijgen bij Ton Hulsebos, tel. 06-51259370

 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken