achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Repaircafé Wapenveld repareert kapotte spullen

Wapenveld. Op dinsdag 13 juni a.s. is er repaircafé in de Hof van Cramer. Tussen 14:00 uur en 16:00 uur kunnen inwoners van Wapenveld e.o. hier met hun kapotte spullen terecht.

Wat is een repaircafé?
Een Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om het (samen) repareren van kleding, elektrische apparaten, speelgoed etc. U kunt van thuis kapotte spullen met eventueel de vervangende onderdelen meenemen. Handige vrijwilligers gaan voor u aan de slag; u mag meekijken. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. U kunt ook ontspannen wachten en gebruik maken van de leestafel van de bibliotheek waar couranten en allerlei tijdschriften liggen.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Het Repair Café brengt daar verandering in! Mensen worden op een andere manier geleerd naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteitsverandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

In het repaircafé is gereedschap aanwezig. De toegang en een kop koffie is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het repaircafé vindt plaats op 13 juni. In juli en augustus is er geen repaircafé. De eerstvolgende na de zomervakantie is op dinsdagmiddag 12 september. Tijdens de openingsuren kunt u ook oude mobiele telefoons en cartridges inleveren. De opbrengst hiervan komt ten goede aan Kika, het kinderkankerfonds. Meer informatie is te verkrijgen bij Ton Hulsebos, tel. 06-51259370