achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Repaircafé Wapenveld repareert kapotte spullen

Wapenveld. Op dinsdag 13 juni a.s. is er repaircafé in de Hof van Cramer. Tussen 14:00 uur en 16:00 uur kunnen inwoners van Wapenveld e.o. hier met hun kapotte spullen terecht.

Wat is een repaircafé?
Een Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om het (samen) repareren van kleding, elektrische apparaten, speelgoed etc. U kunt van thuis kapotte spullen met eventueel de vervangende onderdelen meenemen. Handige vrijwilligers gaan voor u aan de slag; u mag meekijken. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. U kunt ook ontspannen wachten en gebruik maken van de leestafel van de bibliotheek waar couranten en allerlei tijdschriften liggen.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Het Repair Café brengt daar verandering in! Mensen worden op een andere manier geleerd naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteitsverandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

In het repaircafé is gereedschap aanwezig. De toegang en een kop koffie is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het repaircafé vindt plaats op 13 juni. In juli en augustus is er geen repaircafé. De eerstvolgende na de zomervakantie is op dinsdagmiddag 12 september. Tijdens de openingsuren kunt u ook oude mobiele telefoons en cartridges inleveren. De opbrengst hiervan komt ten goede aan Kika, het kinderkankerfonds. Meer informatie is te verkrijgen bij Ton Hulsebos, tel. 06-51259370

 

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.