achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Cittaslow prijs voor gemeente Heerde

De gemeente Heerde is in de prijzen gevallen bij de ‘Best Practice’-wedstrijd die Cittaslow International jaarlijks uitschrijft. Heerde won deze prijs met het project ‘Gastheer van het Landschap’.

Cittaslow prijs voor gemeente Heerde

Dit werd bekend gemaakt tijdens de Cittaslow International Assembly die vorige week plaatsvond in Goolwa (Australië). Nederland werd op die vergadering vertegenwoordigd door Cittaslowgemeente Midden-Delfland.

De bij de prijs horende oorkonde werd vervolgens door Ton Jalink op een Cittaslow bijeenkomst in Midden-Delfland in ontvangst genomen omdat burgemeester Inez Pijnenberg wat later op deze bijeenkomst arriveerde. Ton overhandigde deze op zijn beurt aan burgemeester Pijnenburg na afloop van een presentatie over de Veuwe op 1 door het Sprintteam Veluwe. Tot grote hilariteit van de raadsleden vertelde Ton dat hij de rest van de dag werd gezien als de loco-burgemeester van Heerde. 

Het project ‘Gastheer van het Landschap’ werd uitgevoerd in 2016. Het doel van het project was om recreatieondernemers en de vrijwilligers van de TIP’s (toeristische informatiepunten) bekend te maken met de bijzondere waarden van ons gebied en een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers te ontwikkelen. Hiermee kunnen de ondernemers hun gasten beter informeren en zo het toerisme in de gemeente Heerde versterken. Met dit project won Heerde een prijs in de categorie ‘Policies for hospitality, awareness and training’. 

Burgemeester Pijnenburg was in haar nopjes met deze prijs. "De tientallen ondernemers en vrijwilligers hebben van deze cursus een succes gemaakt". 

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.