achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Cittaslow prijs voor gemeente Heerde

De gemeente Heerde is in de prijzen gevallen bij de ‘Best Practice’-wedstrijd die Cittaslow International jaarlijks uitschrijft. Heerde won deze prijs met het project ‘Gastheer van het Landschap’.

Cittaslow prijs voor gemeente Heerde

Dit werd bekend gemaakt tijdens de Cittaslow International Assembly die vorige week plaatsvond in Goolwa (Australië). Nederland werd op die vergadering vertegenwoordigd door Cittaslowgemeente Midden-Delfland.

De bij de prijs horende oorkonde werd vervolgens door Ton Jalink op een Cittaslow bijeenkomst in Midden-Delfland in ontvangst genomen omdat burgemeester Inez Pijnenberg wat later op deze bijeenkomst arriveerde. Ton overhandigde deze op zijn beurt aan burgemeester Pijnenburg na afloop van een presentatie over de Veuwe op 1 door het Sprintteam Veluwe. Tot grote hilariteit van de raadsleden vertelde Ton dat hij de rest van de dag werd gezien als de loco-burgemeester van Heerde. 

Het project ‘Gastheer van het Landschap’ werd uitgevoerd in 2016. Het doel van het project was om recreatieondernemers en de vrijwilligers van de TIP’s (toeristische informatiepunten) bekend te maken met de bijzondere waarden van ons gebied en een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers te ontwikkelen. Hiermee kunnen de ondernemers hun gasten beter informeren en zo het toerisme in de gemeente Heerde versterken. Met dit project won Heerde een prijs in de categorie ‘Policies for hospitality, awareness and training’. 

Burgemeester Pijnenburg was in haar nopjes met deze prijs. "De tientallen ondernemers en vrijwilligers hebben van deze cursus een succes gemaakt". 

Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.