achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Cittaslow prijs voor gemeente Heerde

De gemeente Heerde is in de prijzen gevallen bij de ‘Best Practice’-wedstrijd die Cittaslow International jaarlijks uitschrijft. Heerde won deze prijs met het project ‘Gastheer van het Landschap’.

Cittaslow prijs voor gemeente Heerde

Dit werd bekend gemaakt tijdens de Cittaslow International Assembly die vorige week plaatsvond in Goolwa (Australië). Nederland werd op die vergadering vertegenwoordigd door Cittaslowgemeente Midden-Delfland.

De bij de prijs horende oorkonde werd vervolgens door Ton Jalink op een Cittaslow bijeenkomst in Midden-Delfland in ontvangst genomen omdat burgemeester Inez Pijnenberg wat later op deze bijeenkomst arriveerde. Ton overhandigde deze op zijn beurt aan burgemeester Pijnenburg na afloop van een presentatie over de Veuwe op 1 door het Sprintteam Veluwe. Tot grote hilariteit van de raadsleden vertelde Ton dat hij de rest van de dag werd gezien als de loco-burgemeester van Heerde. 

Het project ‘Gastheer van het Landschap’ werd uitgevoerd in 2016. Het doel van het project was om recreatieondernemers en de vrijwilligers van de TIP’s (toeristische informatiepunten) bekend te maken met de bijzondere waarden van ons gebied en een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers te ontwikkelen. Hiermee kunnen de ondernemers hun gasten beter informeren en zo het toerisme in de gemeente Heerde versterken. Met dit project won Heerde een prijs in de categorie ‘Policies for hospitality, awareness and training’. 

Burgemeester Pijnenburg was in haar nopjes met deze prijs. "De tientallen ondernemers en vrijwilligers hebben van deze cursus een succes gemaakt".