achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Ruim 1000 deelnemers op Avond4Daagse

Van 16 t/m 19 mei trekt door de omgeving van Heerde weer een bonte stoet van wandelaars, want dan wordt de wandel4daagse weer gelopen. Het is de 38e editie.

Voornamelijk via scholen maar ook diverse individuele wandelaars vertrekken deze avonden voor 3, 5 of 10 kilometer. Op vrijdag trekt het defilé door het centrum van Heerde.

De organisatie ligt ook dit jaar weer in handen van Skeelerclub Oost Veluwe die de 4daagse weer in haar volle agenda wist in te passen. De eerste twee avonden (dinsdag en woensdag) wordt er vertrokken vanaf het sportpark Molenbeek. De derde avond, de donderdag heeft een nieuwe startlocatie, Camping de Mussenkamp aan de Mussenkampseweg. Dit om ook de natuur aan de andere kant van Heerde te tonen en onder de aandacht te brengen. Op vrijdag wordt vertrokken vanuit het van Meurs Park bij de Heerdt. Het defilé gaat vrijdag van start vanaf de Sportlaan, vanwaar onder begeleiding van enkele muziekkorpsen de route naar de Dorpsstraat wordt gevolgd waar Burgemeester Pijnenburg en haar Wethouders het defilé af zal nemen.

Naast de nieuwe startlocatie vanaf camping de Mussenkamp, is er dit jaar nog iets nieuws bij de 4daagse, een tweetal goede doelen waarvoor geld ingezameld kan worden. Het Schoolzwemmen in de gemeente Heerde en het Fonds Sport Gehandicapten. Reden om deze goede doelen naar voren te schuiven is de vraag vanuit de scholen om het snoepgebruik terug te dringen. Nu wordt gevraagd aan ouders, grootouders en bekenden, de kinderen geen snoep te geven bij het defilé maar een envelopje met geld die de deelnemers dan kunnen stoppen in twee verschillende tonnen van de goede doelen. Zo proberen organisatie en scholen de jeugd van Heerde gezond te houden en ook nog een bijdrage te leveren aan een paar goede doelen.

De wandelaars vertrekken de eerste drie avonden vanaf 18.00 uur. Verder informatie is te vinden op www.skeelerhuus.nl