achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Ruim 1000 deelnemers op Avond4Daagse

Van 16 t/m 19 mei trekt door de omgeving van Heerde weer een bonte stoet van wandelaars, want dan wordt de wandel4daagse weer gelopen. Het is de 38e editie.

Voornamelijk via scholen maar ook diverse individuele wandelaars vertrekken deze avonden voor 3, 5 of 10 kilometer. Op vrijdag trekt het defilé door het centrum van Heerde.

De organisatie ligt ook dit jaar weer in handen van Skeelerclub Oost Veluwe die de 4daagse weer in haar volle agenda wist in te passen. De eerste twee avonden (dinsdag en woensdag) wordt er vertrokken vanaf het sportpark Molenbeek. De derde avond, de donderdag heeft een nieuwe startlocatie, Camping de Mussenkamp aan de Mussenkampseweg. Dit om ook de natuur aan de andere kant van Heerde te tonen en onder de aandacht te brengen. Op vrijdag wordt vertrokken vanuit het van Meurs Park bij de Heerdt. Het defilé gaat vrijdag van start vanaf de Sportlaan, vanwaar onder begeleiding van enkele muziekkorpsen de route naar de Dorpsstraat wordt gevolgd waar Burgemeester Pijnenburg en haar Wethouders het defilé af zal nemen.

Naast de nieuwe startlocatie vanaf camping de Mussenkamp, is er dit jaar nog iets nieuws bij de 4daagse, een tweetal goede doelen waarvoor geld ingezameld kan worden. Het Schoolzwemmen in de gemeente Heerde en het Fonds Sport Gehandicapten. Reden om deze goede doelen naar voren te schuiven is de vraag vanuit de scholen om het snoepgebruik terug te dringen. Nu wordt gevraagd aan ouders, grootouders en bekenden, de kinderen geen snoep te geven bij het defilé maar een envelopje met geld die de deelnemers dan kunnen stoppen in twee verschillende tonnen van de goede doelen. Zo proberen organisatie en scholen de jeugd van Heerde gezond te houden en ook nog een bijdrage te leveren aan een paar goede doelen.

De wandelaars vertrekken de eerste drie avonden vanaf 18.00 uur. Verder informatie is te vinden op www.skeelerhuus.nl

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken