achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Bundeling outdoorbedrijven in Buitengewoon Buiten

Buitengewoon Buiten. Dat is de naam waarmee Bert Hoeve de activiteiten gaat bundelen van zijn eigen bedrijf North East Outdoor op het Heerderstrand en van Buitengewoon Buiten dat hij heeft overgenomen van Anko Tempelman uit Wapenveld.

Bundeling outdoorbedrijven in Buitengewoon Buiten

Tempelman begon enkele jaren geleden met de verhuur van kano's maar vertrekt deze zomer naar een nieuwe woonplaats in Zeeland. En dus kwam zijn bedrijf te koop. Bert en Anko hadden op de Padd'ndag in Wapenveld al gezamenlijk activiteiten ontplooid. "En nu zijn we tot overeenstemming gekomen en neem ik zijn bedrijf en ook de naam over", meldt Bert Hoeve die in sneltreinvaart zijn verhaal vertelt. Met dezelfde snelheid is ook een nieuwe website ontwikkeld.  En als het aan Bert ligt, wordt de gemeente Heerde een sterk outdoorbedrijf rijker. Heerdenaar Bert Hoeve nam twee jaar geleden North East Outdoor over van Coen Kleton. "Ik ben mijn hele leven al actief buiten. Bij scouting, in de watersport, door te kamperen en veel aan buitensport te doen. Ik vindt het geweldig dat ik van mijn werk in loondienst over kan schakelen naar ondernemer van een outdoorbedrijf", meldt Bert.

Heerderstrand

Aan het Heerderstrand biedt hij een breed scala activiteiten. Van kano en Stand Up Paddle's (SUP) tot vlotten bouwen en complete parcoursen aanbieden als Expeditie Robinson. En daar wordt veel gebruik van gemaakt door groepen in allerlei samenstellingen. Van schoolklassen tot teamuitjes en van bedrijfsuitjes tot familiedagen en kinderfeesten. Met de overname van Buitengewoon Buiten kan hij zijn activiteiten verder uitbreiden. "Hoofdlocatie blijft het Heerderstrand. Maar als sub-locatie wil ook graag gebruik maken van een locaties als het Apeldoorns kanaal waar Anko Tempelman actief was", meldt Bert.

Vrieze's Erfgoed 

Die verder graag samenwerkt met ondernemers in de regio zoals met Burnside, de waterskischool op het Emstergat en met Vrieze's Erfgoed in Wapenveld. "Door die samenwerking kan ik spannende en leuke programma's aanbieden waarin de deelnemers graag kennis laat maken met de natuur", vertelt Bert. Die nog wel de nodige plannen heeft. Met de gemeente Heerde is hij in overleg over de schuur op de Ossenberg naast het Heerderstrand. Dat kan een perfecte uitvalsbasis zijn voor veel activiteiten. En via Anko Tempelman weet hij van de plannen voor kanoroutes in het gebied van de Hoogwatergeul en op het Apeldoorns kanaal. Anko was bij het overleg rond deze routes betrokken en daar ziet Bert ook wel wat in. En met de groeiende belangstelling voor zijn activiteiten is één ding zeker: Bert Hoeve van Buitengewoon Buiten zit voorlopig niet stil!

“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft”
“Omdat Hij Leeft” is de titel van het concert van interkerkelijk gospelkoor ICHTHUS uit Heerde.
Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.