achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Bundeling outdoorbedrijven in Buitengewoon Buiten

Buitengewoon Buiten. Dat is de naam waarmee Bert Hoeve de activiteiten gaat bundelen van zijn eigen bedrijf North East Outdoor op het Heerderstrand en van Buitengewoon Buiten dat hij heeft overgenomen van Anko Tempelman uit Wapenveld.

Bundeling outdoorbedrijven in Buitengewoon Buiten

Tempelman begon enkele jaren geleden met de verhuur van kano's maar vertrekt deze zomer naar een nieuwe woonplaats in Zeeland. En dus kwam zijn bedrijf te koop. Bert en Anko hadden op de Padd'ndag in Wapenveld al gezamenlijk activiteiten ontplooid. "En nu zijn we tot overeenstemming gekomen en neem ik zijn bedrijf en ook de naam over", meldt Bert Hoeve die in sneltreinvaart zijn verhaal vertelt. Met dezelfde snelheid is ook een nieuwe website ontwikkeld.  En als het aan Bert ligt, wordt de gemeente Heerde een sterk outdoorbedrijf rijker. Heerdenaar Bert Hoeve nam twee jaar geleden North East Outdoor over van Coen Kleton. "Ik ben mijn hele leven al actief buiten. Bij scouting, in de watersport, door te kamperen en veel aan buitensport te doen. Ik vindt het geweldig dat ik van mijn werk in loondienst over kan schakelen naar ondernemer van een outdoorbedrijf", meldt Bert.

Heerderstrand

Aan het Heerderstrand biedt hij een breed scala activiteiten. Van kano en Stand Up Paddle's (SUP) tot vlotten bouwen en complete parcoursen aanbieden als Expeditie Robinson. En daar wordt veel gebruik van gemaakt door groepen in allerlei samenstellingen. Van schoolklassen tot teamuitjes en van bedrijfsuitjes tot familiedagen en kinderfeesten. Met de overname van Buitengewoon Buiten kan hij zijn activiteiten verder uitbreiden. "Hoofdlocatie blijft het Heerderstrand. Maar als sub-locatie wil ook graag gebruik maken van een locaties als het Apeldoorns kanaal waar Anko Tempelman actief was", meldt Bert.

Vrieze's Erfgoed 

Die verder graag samenwerkt met ondernemers in de regio zoals met Burnside, de waterskischool op het Emstergat en met Vrieze's Erfgoed in Wapenveld. "Door die samenwerking kan ik spannende en leuke programma's aanbieden waarin de deelnemers graag kennis laat maken met de natuur", vertelt Bert. Die nog wel de nodige plannen heeft. Met de gemeente Heerde is hij in overleg over de schuur op de Ossenberg naast het Heerderstrand. Dat kan een perfecte uitvalsbasis zijn voor veel activiteiten. En via Anko Tempelman weet hij van de plannen voor kanoroutes in het gebied van de Hoogwatergeul en op het Apeldoorns kanaal. Anko was bij het overleg rond deze routes betrokken en daar ziet Bert ook wel wat in. En met de groeiende belangstelling voor zijn activiteiten is één ding zeker: Bert Hoeve van Buitengewoon Buiten zit voorlopig niet stil!

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.