achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Bundeling outdoorbedrijven in Buitengewoon Buiten

Buitengewoon Buiten. Dat is de naam waarmee Bert Hoeve de activiteiten gaat bundelen van zijn eigen bedrijf North East Outdoor op het Heerderstrand en van Buitengewoon Buiten dat hij heeft overgenomen van Anko Tempelman uit Wapenveld.

Bundeling outdoorbedrijven in Buitengewoon Buiten

Tempelman begon enkele jaren geleden met de verhuur van kano's maar vertrekt deze zomer naar een nieuwe woonplaats in Zeeland. En dus kwam zijn bedrijf te koop. Bert en Anko hadden op de Padd'ndag in Wapenveld al gezamenlijk activiteiten ontplooid. "En nu zijn we tot overeenstemming gekomen en neem ik zijn bedrijf en ook de naam over", meldt Bert Hoeve die in sneltreinvaart zijn verhaal vertelt. Met dezelfde snelheid is ook een nieuwe website ontwikkeld.  En als het aan Bert ligt, wordt de gemeente Heerde een sterk outdoorbedrijf rijker. Heerdenaar Bert Hoeve nam twee jaar geleden North East Outdoor over van Coen Kleton. "Ik ben mijn hele leven al actief buiten. Bij scouting, in de watersport, door te kamperen en veel aan buitensport te doen. Ik vindt het geweldig dat ik van mijn werk in loondienst over kan schakelen naar ondernemer van een outdoorbedrijf", meldt Bert.

Heerderstrand

Aan het Heerderstrand biedt hij een breed scala activiteiten. Van kano en Stand Up Paddle's (SUP) tot vlotten bouwen en complete parcoursen aanbieden als Expeditie Robinson. En daar wordt veel gebruik van gemaakt door groepen in allerlei samenstellingen. Van schoolklassen tot teamuitjes en van bedrijfsuitjes tot familiedagen en kinderfeesten. Met de overname van Buitengewoon Buiten kan hij zijn activiteiten verder uitbreiden. "Hoofdlocatie blijft het Heerderstrand. Maar als sub-locatie wil ook graag gebruik maken van een locaties als het Apeldoorns kanaal waar Anko Tempelman actief was", meldt Bert.

Vrieze's Erfgoed 

Die verder graag samenwerkt met ondernemers in de regio zoals met Burnside, de waterskischool op het Emstergat en met Vrieze's Erfgoed in Wapenveld. "Door die samenwerking kan ik spannende en leuke programma's aanbieden waarin de deelnemers graag kennis laat maken met de natuur", vertelt Bert. Die nog wel de nodige plannen heeft. Met de gemeente Heerde is hij in overleg over de schuur op de Ossenberg naast het Heerderstrand. Dat kan een perfecte uitvalsbasis zijn voor veel activiteiten. En via Anko Tempelman weet hij van de plannen voor kanoroutes in het gebied van de Hoogwatergeul en op het Apeldoorns kanaal. Anko was bij het overleg rond deze routes betrokken en daar ziet Bert ook wel wat in. En met de groeiende belangstelling voor zijn activiteiten is één ding zeker: Bert Hoeve van Buitengewoon Buiten zit voorlopig niet stil!

Burgemeester Inez Pijnenburg kondigt afscheid aan
Burgemeester Inez Pijnenburg kondigt afscheid aan
Burgemeester Inez Pijnenburg van Heerde heeft haar vertrek aangekondigd. Zij legt haar functie met ingang van 15 oktober neer. Haar afscheid is gepland voor 12 oktober.
Bezoek de IJssel tijdens de IJsselbiënnale!
Bezoek de IJssel tijdens de IJsselbiënnale!
Het is één van de mooiste rivieren van ons land, de IJssel. Niet verwonderlijk dan ook dat de rivier de verbindende factor is bij een kunstfestival als de IJsselbiënnale. Er zijn allerlei activiteiten rond de IJssel en er zijn op verschillende plekken langs de rivier kunstwerken verrezen.
Historische Koetsentocht door Heerde en Hattem
Historische Koetsentocht door Heerde en Hattem
Zaterdag 1 juli staan Wapenveld en Hattem weer in het teken van paarden en authentieke rijtuigen.Ook wordt een stop gehouden op het Hoornerfeest en het festijn wordt afgesloten met een defilé op Vrieze's Erfgoed.
Brandweer naar Kinderdag Vrieze's Erfgoed
Brandweer naar Kinderdag Vrieze
Heel veel leuke dingen leren over water en waterspelletjes doen met de vrijwilligers van de brandweer Wapenveld. Dat kan zaterdag 24 juni allemaal op bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld.
Laatste JUMBO-workshops van het seizoen.
Laatste JUMBO-workshops van het seizoen.
Op dinsdag 27 juni en woensdag 28 juni zijn er weer prikkelende workshops bij de JUMBO in Epe. Deze worden weer georganiseerd door docenten van Cultuurplein Noord Veluwe.
Nieuw Rustpunt in Wapenveld
Nieuw Rustpunt in Wapenveld
Wapenveld is een nieuw Rustpunt rijker. Op Hemelvaartsdag hebben Sarry en Diny van der Scheer de eerste koffie geschonken en vanaf dat moment veel lovende reacties in ontvangst mogen nemen over hun 'superplek'. En als het aan het echtpaar ligt komt er meer. Ze hebben plannen klaar liggen voor camperplekken en een kanosteiger. 
WK Skeeleren 2018 naar Heerde en Arnhem
WK Skeeleren 2018 naar Heerde en Arnhem
De wereld skeelerbond (FIRS) heeft het WK Skeeleren 2018 toegewezen aan Nederland.