achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Veel activiteiten op Molendag

Zaterdag 13 mei is het Nationale Molendag en bij molen de Vlijt op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld is dat een dag vol activiteiten.

Veel activiteiten op Molendag

De hele dag zijn er extra activiteiten. Natuurlijk in molen de Vlijt waar de molenaars jong en oud graag ontvangen. Zij vertellen het verhaal van de molen en het malen van graan. In de molen kunnen bezoekers zelf malen met de kweern en de wrijfsteen. Apparaten waar vroeger handmatig graan mee gemalen werd. 

Proeverij 

De produkten van molen de Vllijt zijn uiteraard te koop in de streekwinkel. Daar is die dag een gratis proeverij van de jams, de sappen, honingkoek, komkommer en de nieuwe producten uit het assortiment. Natuurlijk worden er pannenkoeken gebakken!

Bijenstal 

Ook staat de bijenstal zaterdag open voor bezoekers. Imker Paul Docter biedt kinderen de mogelijkheid om kaarsen te dompelen maar vertelt natuurlijk ook het boeiende verhaal over het houden van bijen en de belangrijke functie van deze nijvere diertjes in onze voedselvoorziening. 

Water

In de expositieruimte van de boerderij is de nieuwe expositie 'Water, weldaad en bedreiging' te zien. Uitgelegd wordt hoe belangrijk de rol van water is in de omgeving van Wapenveld, er zijn oude foto's van het Apeldoorns kanaal en er wordt uitleg gegeven over de Hoogwatergeul. En kinderen kunnen natuurlijk heerlijk spetteren bij de waterspeelplek! De activiteiten vinden plaats van 9.30 tot 16.00 uur. 

Veel activiteiten op Molendag Veel activiteiten op Molendag Veel activiteiten op Molendag Veel activiteiten op Molendag 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.