achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Veel activiteiten op Molendag

Zaterdag 13 mei is het Nationale Molendag en bij molen de Vlijt op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld is dat een dag vol activiteiten.

Veel activiteiten op Molendag

De hele dag zijn er extra activiteiten. Natuurlijk in molen de Vlijt waar de molenaars jong en oud graag ontvangen. Zij vertellen het verhaal van de molen en het malen van graan. In de molen kunnen bezoekers zelf malen met de kweern en de wrijfsteen. Apparaten waar vroeger handmatig graan mee gemalen werd. 

Proeverij 

De produkten van molen de Vllijt zijn uiteraard te koop in de streekwinkel. Daar is die dag een gratis proeverij van de jams, de sappen, honingkoek, komkommer en de nieuwe producten uit het assortiment. Natuurlijk worden er pannenkoeken gebakken!

Bijenstal 

Ook staat de bijenstal zaterdag open voor bezoekers. Imker Paul Docter biedt kinderen de mogelijkheid om kaarsen te dompelen maar vertelt natuurlijk ook het boeiende verhaal over het houden van bijen en de belangrijke functie van deze nijvere diertjes in onze voedselvoorziening. 

Water

In de expositieruimte van de boerderij is de nieuwe expositie 'Water, weldaad en bedreiging' te zien. Uitgelegd wordt hoe belangrijk de rol van water is in de omgeving van Wapenveld, er zijn oude foto's van het Apeldoorns kanaal en er wordt uitleg gegeven over de Hoogwatergeul. En kinderen kunnen natuurlijk heerlijk spetteren bij de waterspeelplek! De activiteiten vinden plaats van 9.30 tot 16.00 uur. 

Veel activiteiten op Molendag Veel activiteiten op Molendag Veel activiteiten op Molendag Veel activiteiten op Molendag