achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Rolls Royceclub op Vrieze's Erfgoed

Zaterdag 6 mei komt de regio Oost van Rolls Royce club 'de Mascotte' naar Vrieze's Erfgoed. Vanaf daar begint men aan een rondrit door de regio.

Rolls Royceclub op Vrieze

De leden arriveren rond 11.00 uur met hun imponerende klassiekers op het bezoekerscentrum aan de Groteweg 54 in Wapenveld. Er worden circa 10-15 auto's verwacht. Iedereen kan dan de voertuigen bewonderen. Het vertrek voor de rondrit is om 13.00 uur en tot dat moment zijn de auto's te bekijken. Organisator is Gert Visser uit Wapenveld, zelf al bijna vijftig jaar bezitter van een opvallende Rolls Royce. Daarin heeft hij al heel wat bekende persoonlijkheden in rond gereden. Van de schaatsmatadoren 'dolle' Dries.van Wijhe en Henri Ruitenberg tot de razend populaire groep BZN maar ook politici als Willem Jacob ofwel Molly Geertsema. 
Na een ontvangst volgt een bezoek aan molen de Vlijt. Vervolgens gaat de groep genieten van het culineeren met culinair gastvrouw Edith Westendorp. Na de maaltijd maakt men een rondrit over de Noord-Oost Veluwe om af te sluiten met een pannenkoekenmaaltijd bij restaurant 't Mussennest.

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.