achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Rolls Royceclub op Vrieze's Erfgoed

Zaterdag 6 mei komt de regio Oost van Rolls Royce club 'de Mascotte' naar Vrieze's Erfgoed. Vanaf daar begint men aan een rondrit door de regio.

Rolls Royceclub op Vrieze

De leden arriveren rond 11.00 uur met hun imponerende klassiekers op het bezoekerscentrum aan de Groteweg 54 in Wapenveld. Er worden circa 10-15 auto's verwacht. Iedereen kan dan de voertuigen bewonderen. Het vertrek voor de rondrit is om 13.00 uur en tot dat moment zijn de auto's te bekijken. Organisator is Gert Visser uit Wapenveld, zelf al bijna vijftig jaar bezitter van een opvallende Rolls Royce. Daarin heeft hij al heel wat bekende persoonlijkheden in rond gereden. Van de schaatsmatadoren 'dolle' Dries.van Wijhe en Henri Ruitenberg tot de razend populaire groep BZN maar ook politici als Willem Jacob ofwel Molly Geertsema. 
Na een ontvangst volgt een bezoek aan molen de Vlijt. Vervolgens gaat de groep genieten van het culineeren met culinair gastvrouw Edith Westendorp. Na de maaltijd maakt men een rondrit over de Noord-Oost Veluwe om af te sluiten met een pannenkoekenmaaltijd bij restaurant 't Mussennest.

Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.