achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Een programma om je vingers bij af te likken

Werkgroep van Dorpshuis Heerde pakt handschoen van vertrekkend Cultureel Centrum op en komt met een cultureel programma om de vingers bij af te likken met namen als Youp van 't Hek, Pieter Derks, Maarten van Rossum en Jörgen Rayman.

Het Dorpshuis Heerde met haar theaterzaal voorzag ruim 35 jaar geleden in een behoefte voor een dorp met culturele ambities. Verenigingen zochten een onderkomen en om de inwoners wat ‘stadsche deftigheid’ te kunnen bieden in de vorm van theater en muziekcultuur werd er een theaterzaal bij gebouwd. Vele grote namen deden sindsdien Heerde aan met hun voorprogramma’s of eigen theatershows.

Toen het Cultureel Centrum afgelopen seizoen de handdoek in de ring gooide vanwege teruglopende bezoekersaantallen en verminderde subsidiegelden nam een werkgroep van het Dorpshuis, gevestigd in MFA De Heerd het stokje over. De Werkgroep zocht contact met Rosemarie Landman die eerder al die grote namen naar ons dorp wist te krijgen. Dat bleek een schot in de roos! Want voor komend jaar staat er weer een prachtprogramma op de rit; afgestemd op de regio en dat ook nog voor een scherpe prijs.

In een interview met Dick van de Veen van Veluweland zegt projectleider John Achterberg namens de werkgroep: "Zoiets krijg je alleen voor elkaar wanneer je de weg weet in deze wereld. Wanneer je artiesten en bureaus overtuigt met een missie bezig te zijn, zoals wij hier in Heerde. Kunst als middel om mensen met elkaar te verbinden. Dat kunnen we bovendien in een prachtige theaterzaal met een capaciteit voor 300 bezoekers".

"Ook mensen die tot nu toe de weg naar De Heerd niet wisten te vinden zullen dat na dit seizoen zeker weten wél! We willen inhoud geven aan de gedachte dat De Heerd de huiskamer van Heerde moet zijn. We faciliteren tot nu toe zo'n vijftig instellingen en organisaties die van onze accommodatie gebruik maken. We willen nu toe naar samenwerking met het onderwijsveld, wijkinitiatieven, kerkelijke en gemeentelijke instellingen. Wanneer deze moeite hebben om hun ideeën te realiseren dan helpen we daar graag mee." Hij denkt daarbij niet alleen aan culturele, maar ook aan educatieve, sociale en maatschappelijke stromingen.

De officiële start zal zijn tijdens de Cultuurmarkt op 20 mei. Dan wordt u uitgebreid geïnformeerd over het programma dat op 29 september begint met een ode aan 101 jaar Toon Hermans door zijn zoon Maurice.

Op 10 oktober Youp van 't Hek, tryout op de Oudejaarsconference. Verder onder meer Maarten van Rossum (17 november), Nathalie Baardman (cabaret VOEST op 20 januari 2018), Pieter Derks (cabaret SPOT op 6 februari 2018), een toneelgroep (WIJN) met een thriller comedie gespeeld door de topartiesten als Carine Crutzen, Porgy Franssen, Vincent Croiset, Renee Fokker, Evert van der Meulen en Randy Fokken op 23 februari 2018), Jörgen Raymann (cabaret Zo kan het ook: verwijzing minder TV), oorlogsgeheimen naar een verhaal van Jacques Vriens (24 maart 2018) en als uitsmijter Pater Moeskroen (muziektheater Fiesta op 13 april 2018).

De voorverkoop voor Youp van 't Hek start op 27 mei van 10-14 uur voor Heerdenaren, maximaal 2 kaarten) in De Heerd; 29 mei wordt de verkoop via internet gestart voor alle voorstellingen.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken