achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Een programma om je vingers bij af te likken

Werkgroep van Dorpshuis Heerde pakt handschoen van vertrekkend Cultureel Centrum op en komt met een cultureel programma om de vingers bij af te likken met namen als Youp van 't Hek, Pieter Derks, Maarten van Rossum en Jörgen Rayman.

Het Dorpshuis Heerde met haar theaterzaal voorzag ruim 35 jaar geleden in een behoefte voor een dorp met culturele ambities. Verenigingen zochten een onderkomen en om de inwoners wat ‘stadsche deftigheid’ te kunnen bieden in de vorm van theater en muziekcultuur werd er een theaterzaal bij gebouwd. Vele grote namen deden sindsdien Heerde aan met hun voorprogramma’s of eigen theatershows.

Toen het Cultureel Centrum afgelopen seizoen de handdoek in de ring gooide vanwege teruglopende bezoekersaantallen en verminderde subsidiegelden nam een werkgroep van het Dorpshuis, gevestigd in MFA De Heerd het stokje over. De Werkgroep zocht contact met Rosemarie Landman die eerder al die grote namen naar ons dorp wist te krijgen. Dat bleek een schot in de roos! Want voor komend jaar staat er weer een prachtprogramma op de rit; afgestemd op de regio en dat ook nog voor een scherpe prijs.

In een interview met Dick van de Veen van Veluweland zegt projectleider John Achterberg namens de werkgroep: "Zoiets krijg je alleen voor elkaar wanneer je de weg weet in deze wereld. Wanneer je artiesten en bureaus overtuigt met een missie bezig te zijn, zoals wij hier in Heerde. Kunst als middel om mensen met elkaar te verbinden. Dat kunnen we bovendien in een prachtige theaterzaal met een capaciteit voor 300 bezoekers".

"Ook mensen die tot nu toe de weg naar De Heerd niet wisten te vinden zullen dat na dit seizoen zeker weten wél! We willen inhoud geven aan de gedachte dat De Heerd de huiskamer van Heerde moet zijn. We faciliteren tot nu toe zo'n vijftig instellingen en organisaties die van onze accommodatie gebruik maken. We willen nu toe naar samenwerking met het onderwijsveld, wijkinitiatieven, kerkelijke en gemeentelijke instellingen. Wanneer deze moeite hebben om hun ideeën te realiseren dan helpen we daar graag mee." Hij denkt daarbij niet alleen aan culturele, maar ook aan educatieve, sociale en maatschappelijke stromingen.

De officiële start zal zijn tijdens de Cultuurmarkt op 20 mei. Dan wordt u uitgebreid geïnformeerd over het programma dat op 29 september begint met een ode aan 101 jaar Toon Hermans door zijn zoon Maurice.

Op 10 oktober Youp van 't Hek, tryout op de Oudejaarsconference. Verder onder meer Maarten van Rossum (17 november), Nathalie Baardman (cabaret VOEST op 20 januari 2018), Pieter Derks (cabaret SPOT op 6 februari 2018), een toneelgroep (WIJN) met een thriller comedie gespeeld door de topartiesten als Carine Crutzen, Porgy Franssen, Vincent Croiset, Renee Fokker, Evert van der Meulen en Randy Fokken op 23 februari 2018), Jörgen Raymann (cabaret Zo kan het ook: verwijzing minder TV), oorlogsgeheimen naar een verhaal van Jacques Vriens (24 maart 2018) en als uitsmijter Pater Moeskroen (muziektheater Fiesta op 13 april 2018).

De voorverkoop voor Youp van 't Hek start op 27 mei van 10-14 uur voor Heerdenaren, maximaal 2 kaarten) in De Heerd; 29 mei wordt de verkoop via internet gestart voor alle voorstellingen.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.