achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Vier Koninklijke Onderscheidingen in Heerde

Vier inwoners hebben tijdens de lintjesregen in Heerde een Koninklijke Onderscheiding opgespeld gekregen door burgemeester Inez Pijnenburg. In de trouwzaal van het gemeentehuis benoemde de burgemeester een vrouw en drie mannen namens Zijne Majesteit Koning Willem Alexander tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Natuur
Adrie Hottinga zet zich al jaren lang in voor natuurbescherming en –beheer. Zo is hij al meer dan veertig jaar bestuurslid, ‘boegbeeld’ en vrijwilliger voor de Nederlandse Bijenhouders Vereniging. Hij is een fenomenale vogelkenner en deelt zijn kennis in de meeste brede zin. Via de KNNV Epe/Heerde maar ook bij landelijke verenigingen en stichtingen zoals Vogelbescherming en Sovon Vogelonderzoek. Landelijk maakt hij zich verdienstelijk bij Vereniging Sovon Vogelonderzoek Nederland. En sinds de oprichting is hij actief voor de Vrienden van het Van Meurspark en de Van Meursweide.

Kerkelijk en maatschappelijk

Bij de Protestantse Gemeente in Heerde heeft Bert Kort een heel scala aan functies bekleed. Ook voor de Protestants Christelijke Ouderen Bond heeft hij bergen werk verzet. Zo heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het goed functioneren van de Bond.

Na zijn pensionering als directeur bij zorginstelling Hanzeheerd Brinkhoven in Heerde is hij daar intensief betrokken gebleven. Hij verzorgt de weekopeningen en -sluitingen en is betrokken bij verschillende activiteiten. Verder verricht hij ook mantelzorg aan mensen die hulp nodig hebben, binnen Hanzeheerd en daarbuiten.

In 2001 heeft de heer Kort zich intensief ingezet bij de MKZ-crisis.

 

Onderwijs en omroep

Jan Nederveen zet zijn talent als geluidstechnicus op diverse terreinen in. In Veessen bij de Hervormde Gemeente is hij de vaste geluidsman, naast alle andere taken die hij daar op zich heeft genomen. En bij de Lokale Omroep Radio 794 in Heerde was hij actief bij de oprichting en heeft hij vanaf de start een eigen muziekprogramma. Verder helpt hij bij verschillende programma’s en zet zich in voor de technische ondersteuning van diverse evenementen die jaarlijks plaatsvinden.

Na zijn pensionering als gedreven directeur van een kleine basisschool, geeft hij vrijwillig conversatielessen aan vluchtelingenstudenten op Hogeschool Windesheim in Zwolle en is taalcoach en begeleider bij Taal voor Leven in Heerde. Door zijn sociale inzet bekommert hij zich op vele vlakken om de cursisten, zowel op school als daarbuiten.

 

Cultuurgoed

Merklappen vormen een rode draad door het leven van Afke Wullink-Semplonius. Ze zet zich er al vele jaren voor in om het handwerken te stimuleren, promoten en als cultuurgoed te bewaren. Mevrouw Wullink is lid van de landelijke handwerkvereniging Merkwaardig en van 2009 tot 2015 was zij voorzitter en lid van het bestuur. In Heerde organiseert zij sociaal gerichte handwerkbijeenkomsten. Vrouwen van Nu (vroeger de Plattelandsvrouwen) hebben veel aan haar inzet te danken.

Bij de Heerder Historische Vereniging is zij gastvrouw en vrijwilliger bij verschillende exposities. Ook organiseert zij bij de vereniging verschillende tentoonstellingen in Villa Jacoba, De Heerd en andere locaties.

Buiten het handwerken zet zij zich ook in voor andere plaatselijke groepen. Bij plaatselijk Belang Marle was zij bestuurslid en voorzitter. En ze was medeoprichter en actief betrokken vrijwilliger bij de Stichting IJsselhoeven.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.