achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Vrieze's Erfgoed start met nieuw seizoen

Vrieze's Erfgoed start zaterdag 29 april het nieuwe seizoen. Vanaf die dag draait de streekwinkel weer, is de expositieruimte toegankelijk en molen de Vlijt weer in bedrijf te bezoeken. Tot en met 9 september is men elke zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur geopend.

Vrieze

In de winkel is het assortiment voor een deel vernieuwd en zijn nieuwe producten toegevoegd. Ook kon men een aantal nieuwe vrijwilligers verwelkomen.

Het centrale thema op Vrieze's Erfgoed is dit jaar 'Water' waar een speciale folder aan is gewijd. De expositieruimte is gevuld met informatie over onder ander de historie van de waterlopen rond Wapenveld, de Hoogwatergeul Veessen/Wapenveld en het Apeldoorns Kanaal met historische foto's.

De eerste activiteit is zaterdag 29 april een excursie naar de weidevogels in het Wapenvelder Broek. Die begint om 10.00 uur met een ontvangst met koffie en Opoe's kruidkoek en een presentatie over weidevogels en hun geluiden door Cor Heidenrijk. Aansluitend wordt een fietsexcursie naar de weidevogels gehouden die wordt afgesloten met het eten van pannenkoeken.

De kosten zijn 7,50 euro en opgave via info@vriezeserfgoed.nl is gewenst. Ook wordt op Vrieze's Erfgoed deze week de Huttenbouwweek gehouden.

Voor zaterdag 6 mei staat een bezoek van een Rolls Royceclub op het programma en zal Edith Westendorp opnieuw gaan culineeren.