achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Start “langer thuis wonen” positief ontvangen!

De eerste kwartaalbijeenkomst voor Hattem, Wapenveld, Heerde, Vaassen en Epe heeft plaats gevonden. Het thema was gericht op valincidenten ook relatie tot voeding en de introductie van een nieuw product voor de scootmobiel.

De organisatie is zeer tevreden over de opkomst, de bezoekers waren positief verrast over de onderwerpen aldus Han Mostert van “Handig langer thuis wonen”. De kwartaalbijeenkomst had een interactief karakter en de sfeer was gemoedelijk.

“Handig langer thuis wonen” heeft bezoekers gewezen op de gevaren in huis. Het onderwerp valincidenten is zeer herkenbaar vanuit de praktijk. De noodzaak om voor eigen veiligheid tijdig in te grijpen in de eigen woonsituatie werd uitgebreid besproken. Voorbeelden die aan bod kwamen waren de badkamer, toilet en woonruimtes met gladde vloertegels. Antislipoplossingen zijn uitgebreid besproken met voorbeelden. Bezoekers waren verrast over de eenvoud van de oplossing om in de toekomst uitglijden te voorkomen!

Fysio Hattem & Meer, Fysiocentrum d’Olde bank, Fysiotherapeutisch Centrum Heerde en Optima Forma Epe hebben de bezoekers geattendeerd op de mogelijkheid voor het volgen van een valpreventiecursus. De uitgebreide presentatie gaf een goed beeld waardoor vallen in huis veroorzaakt kan worden, hoe dit te voorkomen is en dat door het volgen van een valpreventiecursus en oefenen een val opgevangen kan worden.

Viattence en Verian hebben in Wapenveld het thema voeding in relatie tot vallen besproken, zeer wetenswaardige en waardevolle informatie voor bezoekers.

“See Me” heeft haar nieuwe product geïntroduceerd voor de scootmobiel. Er gebeuren veel ongelukken met een scootmobiel doordat men onvoldoende zichtbaar is op de weg. “See me” zorgt ervoor dat uw scootmobiel wel zichtbaar is vanuit verschillende invalshoeken.

De 2de kwartaalbijeenkomst “langer thuis wonen” staat gepland op 21, 28 en 29 juni voor Heerde, Hattem en Wapenveld en op 20 en 23 juni voor Epe en Vaassen.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.