achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Start “langer thuis wonen” positief ontvangen!

De eerste kwartaalbijeenkomst voor Hattem, Wapenveld, Heerde, Vaassen en Epe heeft plaats gevonden. Het thema was gericht op valincidenten ook relatie tot voeding en de introductie van een nieuw product voor de scootmobiel.

De organisatie is zeer tevreden over de opkomst, de bezoekers waren positief verrast over de onderwerpen aldus Han Mostert van “Handig langer thuis wonen”. De kwartaalbijeenkomst had een interactief karakter en de sfeer was gemoedelijk.

“Handig langer thuis wonen” heeft bezoekers gewezen op de gevaren in huis. Het onderwerp valincidenten is zeer herkenbaar vanuit de praktijk. De noodzaak om voor eigen veiligheid tijdig in te grijpen in de eigen woonsituatie werd uitgebreid besproken. Voorbeelden die aan bod kwamen waren de badkamer, toilet en woonruimtes met gladde vloertegels. Antislipoplossingen zijn uitgebreid besproken met voorbeelden. Bezoekers waren verrast over de eenvoud van de oplossing om in de toekomst uitglijden te voorkomen!

Fysio Hattem & Meer, Fysiocentrum d’Olde bank, Fysiotherapeutisch Centrum Heerde en Optima Forma Epe hebben de bezoekers geattendeerd op de mogelijkheid voor het volgen van een valpreventiecursus. De uitgebreide presentatie gaf een goed beeld waardoor vallen in huis veroorzaakt kan worden, hoe dit te voorkomen is en dat door het volgen van een valpreventiecursus en oefenen een val opgevangen kan worden.

Viattence en Verian hebben in Wapenveld het thema voeding in relatie tot vallen besproken, zeer wetenswaardige en waardevolle informatie voor bezoekers.

“See Me” heeft haar nieuwe product geïntroduceerd voor de scootmobiel. Er gebeuren veel ongelukken met een scootmobiel doordat men onvoldoende zichtbaar is op de weg. “See me” zorgt ervoor dat uw scootmobiel wel zichtbaar is vanuit verschillende invalshoeken.

De 2de kwartaalbijeenkomst “langer thuis wonen” staat gepland op 21, 28 en 29 juni voor Heerde, Hattem en Wapenveld en op 20 en 23 juni voor Epe en Vaassen.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).